Arama sonuçları

2019 YKS tercihleri ne zaman son bulacak?

2019 YKS tercihleri ne zaman son bulacak?

2019 YKS tercihleri ne zaman son bulacak? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri 29 Temmuz saat 23.59’da son bulacak. Adaylar YKS Yükseköğretim ve Programları Kılavuzu’nda yer alan ön lisans ve lisans programlarından 24 tercih hakkına sahip. Bu tercihlerin tümünün kullanılması şart değil. Adayların yerleştiklerinde kayıt yaptırmayacakları programları tercih listelerine koymamaları gerekiyor. Aksi halde gelecek yıl sınava girdiklerinde Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) katkısı yarıya düşecek.

 

2019 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN SON BULACAK?

2019-TYT puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tercihlerini internetten bireysel olarak kendileri yapacak.

Y-TYT puanı 150 ve üzerindeki adaylar ön lisans programlarını tercih edecek. Bunun için de Tablo-3’ü kullanacaklar. AYT ile Dil puanları 180 ve üzerinde olan adaylar ise lisans programlarını tercih edebilecek. Adaylar tercih listelerini  oluştururken 5 programda uygulanan başarı sıralarını da dikkate alacaklar.

26-07-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş