Arama sonuçları

2021 YKS: Adayların 24 tercih hakkı olacak

2021 YKS: Adayların 24 tercih hakkı olacak

ÖSYM, 2021 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu internet sitesinden yayımlandı. 2021 YKS kılavuzuna göre, adayların 24 tercih hakkı olacak. 

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla erişime açılan kılavuz, bugünden itibaren 26 Temmuz'a kadar yayımda olacak.

Adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor. ÖSYM takvimine göre ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 4 Ağustos'ta açıklanacak.

Ardından da adaylar için tercih süreci başlayacak. Adayların ön lisans programlarını tercih etmek için TYT’den 150 ve üzerinde puan almaları gerekiyor. Lisans programlarını tercih edebilmek için ise 180 ve üzerinde puan almaları gerekiyor.

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2021 tercihleri 5-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2021 YKS tercihleri 5 Ağustos tarihinde başlayıp 13 Auğstos'a dek devam edecek.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre, adaylar tercihlerini http://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapabilecek.

2021 YKS tercih kılavuzuna ulaşmak için TIKLAYINIZ.

16-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş