Arama sonuçları

3. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu

3. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu

Türkiye ve dünya çapında eğitim ve kültür üzerine yapılan akademik çalışmaların bilimsel bir ortamda paylaşımını ve değerlendirilmesini sağlamanın amaçlandığı 3. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu, Konya'da başladı.

Türk Tarih Kurumu eski başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Selçuk ve Mersin üniversiteleri, Eğitim, Kültür ve Birliktelik Derneği ile Silifke Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Selçuk Üniversitesi Sultan Alparslan Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumda, Konya'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konya'nın önemli kültürlere ev sahipliği yapan bir şehir olduğunu vurgulayan Turan, bu nedenle sempozyumun Konya'da yapılmasını da anlamlı bulduğunu dile getirdi.

EĞİTİM VE KÜLTÜREL OLANAKLAR

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan Çiftçi de eğitim ve kültürün birbirinden ayrı düşünülemeyeceğine dikkati çekti. Çiftçi, "Eğitim, hedefleri doğrultusunda devam ederken, kültürel olanaklardan da faydalanır. Bunun yanında kültürün aktarımı da eğitimle sağlanır. Eğitimle bu kültürel gelişmeleri ileriki dönemlere aktarımı için çok çeşitli metotlar kullanılır" dedi.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Hacıgökmen, 22 Mayıs'ta sona erecek sempozyumda bilimsel ve sosyal etkinliklerin yanı sıra sözlü, poster, video sunumlara da yer verileceğini, sunumların, bildirinin gönderildiği dilde, Türkçe ve İngilizce olarak yapılacağını, video sunumların sempozyum web sayfasında bir sene süresince açık erişimde yayımlanacağını bildirdi.

20-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş