Arama sonuçları

AB fonlarıyla mülteci çocuklar için okul mu yapılıyor?

AB fonlarıyla mülteci çocuklar için okul mu yapılıyor?

Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla mülteciler için okul mu yapılıyor? İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Avrupa Birliği (AB) kaynakları ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle kentte 20 devlet okulu inşa edildiğini ve bu okulların bölgedeki öğrencilere hizmet vereceğini açıkladı. Köşger, İzmir'de "AB fonuyla mültecilere okul yapıldığına" yönelik iddiaları Twitter hesabından yanıtladı. Köşger, kriz zamanlarında "herkes için eğitim kapsamında" eğitim altyapısının güçlendirilmesi projesiyle AB finansal desteği ile MEB tarafından 19 ilde toplam 410 okul inşa edildiği söyledi.

AB FONLARI İLE OKUL YAPILIYOR

"Okulların tamamı devlet okuludur. İzmir ilimizde toplam 500 milyon lira yatırım ile 20 okul inşa edilmekte olup 4 okul tamamlanmış ve İzmirli öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. İnşaatı devam eden okullarımız İzmir'imizin çocukları için bölgenin ihtiyacına göre belirlenmiş ilkokul, ortaokul ve Anadolu lisesi olarak yapılmaktadır. Okulların inşası tamamlandığında bölgede yaşayan tüm öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır."

Vali Köşger, İzmir'deki tüm devlet okullarının deprem performans analizinin yapılarak betonarme yapıların durum raporunun oluşturulmasına ilişkin vatandaş talebini de şöyle yanıtladı:

"Bahsettiğiniz çalışma il genelinde yapılıp tamamlanmıştır. Depreme dayanıklılığı sorunlu olan 83 okulumuz yıkılmış yerine yeni ve yüksek standartlı okulların bazılarının yapım çalışmalarına kamu kaynakları veya hayırseverlerimizin iş birliği ile başlanmış durumdadır."

14-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş