Arama sonuçları

Altınbaş eğitime bu kez ‘Vega’ ile girdi

Altınbaş eğitime bu kez ‘Vega’ ile girdi

Eğitim sektörüne ilgi tüm hızıyla sürüyor. Sektöre en son adım atanlardan biri de aslında eğitimi yakından tanıyan bir aileden, Altınbaş Ailesi’nden geldi. Aile vakfı aracılığı ile İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’ni faaliyete geçiren Altınbaş Ailesi’nden İmam Altınbaş, okul öncesi, ilk ve ortaöğrenim alanında eğitim vermek üzere VEGA Okulları’nı kurdu. 

Altınhas Holding bünyesinde kurulan VEGA Eğitim Kurumları, ilk üç yıl içinde İstanbul’daki okul sayısını 7’ye çıkaracak. Ardından yönünü Anadolu’ya çevirecek.    

Altınhas Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş ile eğitim sektörüne bakışını ve nasıl bir strateji ile bu alanda faaliyet göstereceğini konuştuk.    

Tabii bu bölümümüzün olmaz ise olmazı, “gençlere tavsiyeler” konusunda da ‘altın önerilerini’ aldık önce Altınbaş Holding’in kurulmasında rol oynayan, ardından kendi işlerini topladığı Altınhas Holding’i faaliyete geçiren İmam Altınbaş’tan. 

Neden ilk ve ortaöğretim alanına yatırım yapmaya gerek duydunuz?
Öncelikle; ülkemizin geleceğinde fark yaratacak bireyler yetiştirmenin, ancak fark yaratan bir eğitimle mümkün olacağına inanıyoruz. Ülkemizin geleceğini yönetecek bugünün çocuk nesillerini eksiksiz ve doğru bir vizyonla yetiştirmeye talip olmak, kutsal olmakla birlikte beraberinde büyük sorumluluklar getiren önemli bir görev. Bunun için gelişmiş bir akademik alt yapıyla, Türkiye’nin gerçeklerini bilen ve bu gerçekleri bilerek ülkenin gelişmesine hizmet edebilecek donanıma sahip ama aynı zamanda da dünya insanı olabilmiş bir Türkiye gençliği oluşturmak amacıyla çocuklarımızın küçük yaşta doğru ellerde yetiştirilmesinin önemi çok büyük. VEGA Okulları, güçlü bir kurumsal altyapı ile birleştirilmiş, başarılı eğitim geçmişine sahip eğitimcilerin liderliğinde bu hedefi gerçekleştirmek için kuruldu. 

Neden mevcut bir okulu satın alma veya ortak olma yoluna değil de kendi markanızı kurma strateji izlediniz?
Vega Okulları olarak öğrencilerimizi Türkiye ve dünya için model alınabilecek bir eğitim anlayışı ile yetiştiriyoruz. Vega Okulları’nı kurarken mutlaka bir felsefesi olması anlayışıyla yola çıktık. Bu vesileyle herhangi bir eğitim kurumunu satın almadık ya da ortak olmadık. İstedik ki tüm dünya tarafından tanınan, global eğitim alanında saygı duyulan, öğrenim standartlarının yüksek olduğu, uluslararası bakış açısı olan, çocuklara güç ve ilham veren bir eğitim ağı oluşturalım. 

VEGA’da 3 yıl içinde kaç kampus ve öğrenci sayısına ulaşmayı planlıyorsunuz?
Eğitim sektörüne yeni bir vizyon getirmek amacıyla, VEGA Okulları gelecek üç yıl içinde İstanbul’un yedi noktasında ve Anadolu’ da; anaokulundan liseye kadar farklı düzeylerde eğitim vermeye başlayacaktır. Sonrasında da VEGA Okulları ile her bir öğrencimizin, başarılı eğitim geçmişine sahip eğitimcilerin liderliğinde bilim, sanat, spor ve yabancı dil gibi farklı ilgi alanlarına odaklanmış bir genç olarak hayata atılmasını arzuluyoruz.

Farkınızı nasıl ortaya koyuyorsunuz?
Öğrencilerimize verdiğimiz eğitimleri iki ana felsefe üzerinden gerçekleştiriyoruz; Kökler ve Kanatlar ile Sadece Sen gibi… Bugün için öğrencilerimize iyi bir akademik eğitim, en az iki yabancı dil eğitimi, duygusal alanda da hem ruhlarına hem de yeteneklerine hitap edecek sosyal olanaklar sunuyor hem de toplum içine çıktıklarında kendi ayakları üzerinde durabilecekleri bir eğitim veriyoruz. İstiyoruz ki, öğrencilerimiz VEGA Okullarından mezun olduklarında, kendileri hakkında farkındalıkları olsun ve kariyerlerini; yetenekleri, ilgileri ve yetkinlikleri doğrultusunda planlasınlar. Bu konuda öğrencilerimizin, önce yeteneklerini keşfetmek üzerine çalışmalar yapıyor, sonrasında eğitimi; var olan yetenekleri doğrultusunda dizayn ediyoruz.

İstanbul dışında yatırımınız olacak mı?
İlk olarak gelecek üç yıl içinde İstanbul’un yedi noktasında anaokulundan liseye kadar farklı düzeylerde eğitim verecek VEGA Okulları açmış olacağız. Ardından Anadolu’da yatırım planını devreye alacağız.  

Aynı zamanda çok önemli bir iş insanısınız. Bu açıdan baktığımızda işe alımlarınızda yabancı dil İngilizce olmazsa olmaz koşul mudur?
İngilizce, artık dünyanın ortak dili konumunda. Ancak VEGA Okulları olarak öğrencilerimizin İngilizcenin yanında Almanca – İspanyolca – Fransızca dillerinden de birini de mutlaka öğrenmiş olmasını istiyoruz. Yabancı dil öğretmenlerimiz, öğrettikleri dili ana dilleri gibi konuşurlar. Bu sayede de genç beyinlere yabancı dili çok daha iyi nakledebiliyorlar. 

Adayın mezun olduğu lise dikkate alınıyor mu?
Mezun olunan okullar, çalışma arkadaşlarımızın seçiminde önemli. Ancak, günümüz dünyasında sadece akademik başarının yüksek olması yeterli değil. Yeniliklere açık, takım çalışmasına uygun, iletişim becerisi güçlü, gelişen ve değişen dünyanın parçası olan ve değişimi değişmezi olarak kabul ediyor olması bizim için önemli kriterler. 

Üniversite kulüplerinde aktif görev almak dikkate alınıyor mu?
Evet, üniversite kulüplerinde görev almak, kişinin liderlik becerilerini, organizasyon yeteneğini geliştiriyor ve en önemlisi, takım çalışmasını aşılıyor. Dolayısıyla tüm bunlar iş yaşamına yansıyor. Ayrıca, günümüz dünyası entelektüel bilgi birikimine önem verir. Bir hobiye sahip olmak da, mesleki alandaki gelişimi destekler, olaylara farklı bakış açılarıyla yaklaşmayı sağlar, yaratıcılığı geliştirir. 

Spor yapıp yapmadığını dikkate alıyor musunuz?
Hangi branşta olursa olsun, spor, hayatımızın olmazsa olmazıdır. Sadece işine odaklanan kişiler hayat başarısına ulaşamaz. Dikkatini başka alanlara da yönlendiriyor olması kişiye değer katar. Sporun çıkış noktasında bu yatar. Bedensel ve öz gelişimde önem taşır.  

Erasmus gibi öğrenci değişim programlarına katılması önemli mi?
İster Erasmus, ister farklı programlara katılan bireylerin, yurtdışı deneyimi, farklı kültürleri tanıyor olması iş yaşamında da kişiye farklılık katar. Artık küçük bir köy olma yolunda ilerleyen dünyada, çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitim alabilecekleri şekilde yetiştirmemiz gerekir. Bu yüzden seçimlerimizde öncelikli olmasa da ayrıcalıklı sayılırlar. 

Zorunlu olanlar dışında staj yapmak önemli bir kriter mi?
İş hayatını tanıması, özgüven gelişimi için staj yapıyor olması önemlidir. Ayrıca staj yapan kişi, iş hayatına başladığında çalışmak istediği departmanı da daha iyi seçmektedir.

Siz nasıl bir gençle çalışmayı istiyorsunuz?
Yaratıcı, çalışmaktan korkmayan ve yorulmayan, gelişime açık, işi bir gelişim noktası olarak gören gençlerle çalışmayı tercih ediyoruz. 

Siz okullarınızda öğrencilerinize kariyer planlamalarıyla ilgili nasıl yönlendirmeler yapıyorsunuz?
Ana sınıfından itibaren çocuğun yetenekleri keşfedilerek bu yönde eğitimlerle desteklenerek çocuk, geleceğe hazırlanmalı. Bu sebeple VEGA Okulları olarakkeşfedilmiş yeteneğin en büyük gelecek olduğuna inanıyoruz. Meslek seçiminin yaşam standardından, sosyal çevreye, eş seçiminden toplumdaki statüye kadar tüm bileşenleri etkilediğini göz önüne alırsak bireyleri başarıya götürecek faktörlerin belirlenmesi daha da önem kazanıyor. VEGA Okulları olarak biz bu keşfin anasınıfından itibaren başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Her bir öğrencinin eğitimciler tarafından gün içinde gözlemlenip değerlendirilmesi, yaşlarına bağlı olarak, karar verebilme yeteneklerini geliştirmek adına onlara farklı görevler verilmesi, kendileri ile ilgili farkındalıklarını arttırmak amacıyla çeşitli kişilik ve yetenek testleri düzenliyoruz. Bunlara ek olarak, alanlarında lider başarılı meslek sahipleri ile buluşturuyoruz.

Gençlere üniversite hatta lise yıllarını nasıl geçirmelerini tavsiye edersiniz?
Stajlar yapıp farklı çalışma ortamlarını gözlemlesinler, kişisel ve mesleki gelişim eğitimlerine katılsınlar, kendilerine farklı rol modeller seçsinler, sorgulasınlar, araştırsınlar. 

Bu röportaj Zeynep Razaki tarafından pervinkaplan.com için yapılmıştır.
info@pervinkaplan.com

16-05-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş