Arama sonuçları

Boğaziçi tartışması’na YÖK Başkanı da katıldı: Rektöre saygı duymak lazım

Boğaziçi tartışması’na YÖK Başkanı da katıldı: Rektöre saygı duymak lazım

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör ataması sonrasında öğrenci ve akademisyenler tarafından başlatılan tartışmalara katıldı. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla başlayan süreçte protestolar Prof. Dr. Naci İnci’nin de atanmasıyla devam etti. Her gün öğretim üyeleri rektörlük binasına sırtlarını dönerek protestolarına devam ediyor.

 

Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylara yönelik soru üzerine Özvar, Türk yükseköğretim sisteminde rektörler, dekanlar, bölüm başkanları ve anabilim dalı başkanlarının nasıl atanacağının Anayasa ve yönetmeliklerde açık ve net belirtildiğini belirtti.

 

REKTÖRE SAYGI DUYMAK LAZIM

Özvar, buna bütün öğretim elemanlarının saygı göstermesi gerektiğini, rektörlerin nasıl seçileceğiyle ilgili tartışmanın da yapılabileceğini ifade ederek, şöyle dedi:  "Dolayısıyla benim ilk beklentim, göreve atanmış rektöre öncelikle yardım etmek, saygı duymak lazım. Doğrusu Boğaziçi Üniversitesi Rektörü'nün üniversite için fevkalade önemli gayret içerisinde olduğunu, bu üniversiteyi daha ileri taşıma için mücadele ettiğini biliyorum."

Boğaziçi Üniversitesi’nin daha fazla akademik üretkenlik ve araştırma gayreti içerisinde olmasını beklediklerini ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Özvar, bu tartışmaların daha fazla uzamasını istemediklerinin söyledi.

21-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş