Arama sonuçları

Çukurova Üniversitesi ile AFAD arasında işbirliği

Çukurova Üniversitesi ile AFAD arasında işbirliği

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) İl Müdürlüğü arasında "Afet Farkındalık Eğitimi" işbirliği protokolü imzalandı.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, afetlere hazırlık sürecinin hiç bitmeyen, bilgilerin sürekli tazelenmesi ve her an bununla karşı karşıya gelinecekmiş gibi hazırlıklı olunması gereken bir durum olduğunu belirtti.

"YETKİNLİKLER KAZANDIRMAYI AMAÇLIYORUZ"

Afetlerde oluşabilecek zararın minimize edilmesinde ilgili kamu kurumları kadar toplumun kendisine de önemli rol düştüğünü kaydeden Tuncel, şöyle dedi: "Afetin zararlarını en aza indirmek bilinçli olmakla, bilinçlenmek ise eğitimle sağlanacaktır. Bizde bu gerçekten hareketle eğitim faaliyetleri konusunda AFAD ile koordineli bir şekilde çalışmak için protokol imzaladık. Protokolle, afetler öncesi yapılması gerekenler konusunda bilinçlenme ve afet sırasında doğru davranış modellerini uygulama gibi yetkinlikler kazandırmayı amaçlıyoruz."

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gültekin Genç de afet ve acil durumlara ilişkin süreçlerin etkin yönetimi için gerekli çalışmaları yürüterek, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlayarak bu alanda politikalar üretmeyi amaçladıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Tuncel ve AFAD İl Müdürü Genç, iş birliği protokolünü imzaladı.

03-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş