Arama sonuçları

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'dan hafızlara çağrı: Akademisyen olun

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'dan hafızlara çağrı:  Akademisyen olun

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hafızların eğitimlerini imam hatip okulları ve ilahiyat fakültelerinde tamamlamaları gerektiğini söyledi. Erbaş, Etimesgut ilçesindeki Hazreti Ali Camisi'nde düzenlenen hafızlık icazet törenine katıldı.

Erbaş, törenin ardından "Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Etimesgut İyilik Çarşısı ve Kitap Kafe"nin açılışını yaptı, Medine Camisi 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nu ziyaret etti.

Erbaş, daha sonra Keçiören Müftülüğü'nce Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen hafızlık icazet törenine katıldı.

HAFIZLARA ADRES AKADEMİSYENLİK

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 100 binin üzerinde imam, 4 bin civarında vaiz, 81 il müftüsü, 250-300 il müftü yardımcısı, 922 ilçe müftüsü, 30 bin civarı Kur'an kursu öğretmeninin görev yaptığını aktardı. Erbaş, şöyle devam etti:

"Onlar bugün var, yarın olmayacaklar ama onların yerini kim dolduracak? Hafız kardeşlerimiz, gençlerimiz yetişecekler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda, imam hatip liselerinde, ilahiyat fakültelerinde görev alacaklar. Hafızlarımızın tahsillerini imam hatip okulları, ilahiyat fakültelerinde tamamlamaları, akademisyen olmaları ve İslam'a hizmet ederek, İslam'ı hem gönüllere yerleştirmeleri hem de bu vazifeyi en iyi şekilde yapmaları gerektiğini düşünüyorum."

Programda, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 103'ü kız ve 64'ü erkek toplam 167 hafız, törenle icazet belgesini aldı. Bu törende de icazet alan öğrenciler Kur'an-ı Kerim okudu, dua edildi.

Program sonunda hafızlara çeşitli hediyeler verildi.

28-10-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş