Arama sonuçları

Diyanet’ten ‘mevlitli’ Baby Shower tepkisi

Diyanet’ten ‘mevlitli’ Baby Shower tepkisi

Dindarlar arasında hızla yükselen etkinliklerden birisi de Baby Shower organizasyonları. Bebek partisi olarak da nitelendirilen bu etkinlikte anne adayına maddi ve manevi destek vermek amacıyla genelde anne adayının arkadaşlarının düzenlediği bir etkinlik. Bu etkinlikte anne adayı hediye yağmuruna tutulur. Çeşitli ülkelerde değişik şekillerde yapılan bu etkinliklerde anne adayı adeta hediye yağmuruna tutulur. Bu etkinlikte anı fotoğrafları çektirilir, anne karnındaki bebeğin de bu pozitif ortamdan olumlu etkilenmesi amaçlanır. Aynı zamanda doğum öncesi masrafları artan anne baba adaylarına maddi destek vermek.

İşte bu etkinlik artık profesyonel organizasyon şirketleri tarafından da yapılıyor. Bu etkinliklerde farklı olarak mevlit de okunuyor. Etkinliklere katılanlar maddi olarak anne baba adaylarına maddi olarak destek oluyor.

DİYANET’TEN TEPKİ GELDİ

İşte dindarlar arasında da yayılan bu etkinliklere Diyanet’ten tepki geldi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Baby shower organizasyonlarının yaygınlaştığına dikkat çekerek, şöyle dedi:

"Dindar insanlar bir araya geliyor, bu baby shower dedikleri organizasyonların giriş bileti 2 bin 500 lira, asgari ücret ise 2 bin 744 lira civarında. 2 saatlik bir programa gideceksin, oynayacaksın, zıplayacaksın ya da güya mevlit dinleyince helal oluyor ya rahatlıkla girip çıkabilirsin. Dışarıya çıkacaksın bir adamın 5 nüfusuna bakmak için bir ay boyunca kan ve ter içerisinde çalıştığı kadar bir ücret ödeyip çıkacaksın."

 

29-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş