Arama sonuçları

Evde Kal çağrısı: Dijital yayınlarda rekor kırılıyor

Evde Kal çağrısı: Dijital yayınlarda rekor kırılıyor

Evde Kal çağrısı: Dijital yayınlarda rekor kırılıyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan "evde kal" çağrısı, kullanıcıların dijital yayın platformlarına ilgisini artırdı. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm kurumlar, koronavirüse (Kovid-19) karşı ülke genelinde etkin mücadele yürütmek amacıyla vatandaşlara "evde kal" çağrısı yapıyor.

Bu çağrının ardından evde daha fazla zaman geçirmeye başlayan kullanıcılar; dizi, televizyon ve belgesel gibi çeşitli içerikler sunan yerli dijital yayın platformlarını daha fazla tercih etmeye başladı.

EVDE KAL ÇAĞRISI: DİJİTAL YAYINLARDA REKOR KIRILIYOR

Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, Turkcell'in internet tabanlı dijital televizyon platformu TV+'ın mobil ziyaretçi sayısında 14-22 Mart'ta yüzde 60 artış yaşandığını kaydetti. Tansuğ, TV+'a ziyaretlerin, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamalarıyla birlikte anlık olarak son zamanların en yüksek rakamına ulaştığını belirtti. Tansuğ, "Özellikle haber kanalları en çok izlenen kanallar oldu. Haber kanallarının yanı sıra dizilerin yeni bölümlerini veren kanallar da oldukça fazla izlendi" dedi.

EN ÇOK SALGIN FİLMİ İZLENDİ

Tansuğ, "Salgın" adlı filmin 14-17'ta platformlarında en çok izlenen yapım olduğunu aktararak, şöyle dedi: "Salgın, en yakın izlenen filme oranla 3 kat fazla izlendi. Ardından 'Görevimiz Tehlike', 'Başlat: Ready Player One' ve '5. Dalga' filmleri en fazla izlenen yapımlar oldu."

RAKAMLAR EVDE VAKİT GEÇİRİLDİĞİNİ GÖSTERİLİYOR

"Türkiye'nin internet televizyonu" sloganıyla hizmet veren BluTV'nin İçerik Direktörü Deniz Şaşmaz Oflaz da koronavirüsle mücadele kapsamında insanların evlerinde vakit geçirmesinin online platformlara yönelimi artırdığını belirtti.

22-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş