Arama sonuçları

Geleceğin robot tasarımcıları yarıştı

Geleceğin robot tasarımcıları yarıştı

Geleceğin robot tasarımcıları yarıştı. İstanbul’da bu yıl ilk defa düzenlenen VEX IQ Challenge, Vodafone Park’ta yer alan Lenovo Game On’da bu sene NEXT LEVEL temasıyla gerçekleştirildi. Yarışmada, robotik bilimiyle genç yaşlarda tanışan öğrenciler yıl içerisinde yaptıkları tasarımları sundu.

Yarışmaya Türkiye genelinde ilkokul ve ortaokulda eğitim gören 236 öğrenci ve 41 takım katıldı.

GELECEĞİN ROBOT TASARIMCILARI YARIŞTI

Ortaokul kategorisinde turnuva şampiyonluğunu Samsun Bilgi Okulları’ndan katılan “Phoenix” ve “Brotics” takımları, İlkokul kategorisinde ise Liv Koleji’nden “Robot IQ” ve Fen Koleji’nden “Fenliler” adlı takımlar paylaştı.

Yaklaşık 25 jürinin robot tasarımlarını değerlendirdiği yarışmada, öğrencilere toplam 14 farklı kategoride ödül verildi.

Ödül töreninde yarışmanın şampiyonları “Dostluk Mücadelesi” kategorisinde birincilik ödülüne layık görülürken, ERA Koleji’nden “Spider Of VEX” takımı Bilge Adam Genç Akademi Özel Ödülü’nü Bilge Adam Genç Akademi Direktörü Roni Aluf Medina’nın elinden aldı.

 HEM ÖDÜL HEM SERTİFİKA ALDILAR

Ayrıca, çocuklar Programlama Becerileri, Tasarım, Enerji, Jüri Özel ve Özgün Tasarım kategorilerinde ödüller alırken, tüm katılımcı takımlara Bilge Adam Genç Akademi ve Eğitimde İnovasyon Derneği onaylı katılım sertifikası, katılım madalyası ve kendilerini geliştirmeye devam etmeleri için Bilge Adam’dan çeşitli eğitim fırsatları sunuldu.

50’nin üzerinde ülkede yarışan 18 bin takımla en büyük ve en hızlı büyüyen eğitim robotları yarışması olan VEX IQ Challenge’nin Türkiye finali Mart 2019’da İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Bilge Adam Genç Akademi Genel Müdürü Haldun Pak, hedeflerinin, çocuklara üretebilen birey olma bilincini vermek olduğunu söyledi. Pak, şunları söyledi:

KODLAMA BECERİSİ NEDEN ÖNEMLİ?

"Bilge Adam Genç Akademi olarak biz çocukların ve gençlerin teknoloji konularında eğitimine odaklanan ve yön veren bir kurumuz. Çocukların teknolojik gelişmelerdeki motivasyonunu yüksek tutmak için bu turnuvaları gerçekleştiriyoruz. Robotik ve kodlama becerilerinin geliştiren öğrenciler, gençler ülkemiz için ileride üreten bir toplum olmanın anahtarı olacaklar. Robotları her bir öğrenci, öğretmenleri eşliğinde kendileri yaparak, kodladılar. Bir ürünün nasıl daha hızlı ve başarılı olabileceğini tasarladılar, uyguladılar. Şu an en önemlisi, teknoloji kodlayarak, bir ürünü oluşturmak. Bu çocuklar gelecek yüzyılı inşa edecekler. Biz de Türkiye’nin ne büyük teknoloji eğitimleri şirketi olarak onların önüne açmaya devam edeceğiz. Turnuvamızda genç mucitler yarıştı

Eğitimde İnovasyon Derneği Başkanı Ahmed Bahadır Özdemir de yarışmaların eğitim sürecinin bir parçası olduğunu ifade ederek, mühendisliğin üniversitede değil, ilkokul ve ortaokulda başlayan bir süreç haline geldiğini vurguladı.

 

30-12-2018


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş