Arama sonuçları

Hakkari'de '90 köye 90 park' projesi çocukların yüzünü güldürdü

Hakkari'de '90 köye 90 park' projesi çocukların yüzünü güldürdü

Hakkari'de çocukların sağlıklı ve güvenli ortamda oyun oynamalarını sağlamak için hayata geçirilen "90 köye 90 park" projesi ile köylerde yaşayan çocuklar oyun parkıyla buluşturuldu.

İl Özel İdaresi, oyun parkı bulunmayan köylerdeki çocukların keyifli vakit geçirmeleri sağlamak için Valilik koordinesinde "90 Köye 90 Park" projesini başlattı.

Bu kapsamda, il merkezi ve ilçelere bağlı 90 köyde, çoğu okul bahçelerinde olmak üzere salıncak, kaydırak ve tahterevalliden oluşan oyun parkları kuruldu.

Oyun alanlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar, parklarda eğlenceli zaman geçiriyor.

"KÖYLERDE YAŞAM STANDARDI İYİYE GİDİYOR"

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, AA muhabirine, kentte alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra organize sanayi bölgesi, doğal gaz, TOKİ konutları, eğitim ve sağlığa yönelik projelerin sürdüğünü söyledi.

Bu planlamaları yaparken çocukları ve gençleri ihmal etmediklerini vurgulayan Akbıyık, şöyle dedi: "Valilik, belediye, İl Özel İdaresi ve kaymakamlıklar olarak çocuklara dönük birçok etkinlik ve yatırım yapıyoruz. Valilik ve İl Özel İdaresi olarak '90 Köye 90 Park' projemiz var. Özellikle oyun grubu ve park olmayan 90 köyümüze 90 park yaptık. Köylerdeki çocuklarımız da bu parklarda gönüllerince zaman geçirebilecek."

"PARKLAR ÇOCUKLARIMIZIN EĞLENCE MEKANI OLDU"

Şemdinli'ye bağlı Korgan Köyü Muhtarı Necmettin Fırat ise köylerde çocukların eğlenceli zaman geçirebileceği alanların olmadığını belirtti. Fırat, parklar sayesinde bu eksikliğin giderildiğini dile getirdi.

Çocuklardan Zeynep Taşçı da yeni yapılan park sayesinde oyun alanına kavuştuklarını belirterek, "Çok mutlu olduk. Parkta arkadaşlarımızla oyun oynayarak eğleniyoruz. Parkımızı yapanlara teşekkür ederim" dedi.

Azam Aksoy da parka kavuştukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

17-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş