Arama sonuçları

İyiliği ‘bulaştırıyorlar’: Suzan Teyze’nin mutfağından sağlık çalışanlarına ‘yiyecek'

İyiliği ‘bulaştırıyorlar’: Suzan Teyze’nin mutfağından sağlık çalışanlarına ‘yiyecek'

İyiliğini ‘bulaştırıyorlar’: Suzan Teyze’nin mutfağından sağlık çalışanlarına ‘yiyecek’ çıkıyor. Samatya’da yaşayan, mahallelinin ‘Suzan Teyze’si 76 yaşındaki Suzan Öcal, kızı, oğlu, damadı ve yeğeniyle birlikte her gün kendi evinin mutfağında sağlık çalışanları için yemek hazırlıyor.

Samatya’da yaşayan, mahallelinin ‘Suzan Teyze’si 76 yaşındaki Suzan Öcal, kızı, oğlu, damadı ve yeğeniyle birlikte her gün kendi evinin mutfağında sağlık çalışanları için yemek hazırlıyor.

 

Hazırlanan yemekleri oğlu Viktor Öcal ve damadı Ohannes Çorlu, başta Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne götürüyor.

 

İYİLİĞİ ‘BULAŞTIRIYORLAR’: SUZAN TEYZE’NİN MUTFAGINDAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ‘YİYECEK’ ÇIKIYOR

Yaklaşık bir aydır gönüllü olarak çalışan Suzan Öcal, oğlu ile kahvaltı sofrasında yaptığı sohbet sonrasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi için bir şeyler hazırlamaya karar verdi. Olarak işe kete ve börekle başladı. Kızı Mariam Öcal Çorlu ve yeğeni Zumbulya Göğüsoğlu ile hazırlama ve pişirme işlerini yürüttü. Yemeklerin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi koronavirüs servisine iletilmesini ise oğlu Viktor Öcal ve damadı Ohannes Çorlu üstlendi.

 

DUYAN KATILMAK İSTEDİ

Suzan Teyze’nin bu girişimini duyan eş dost da katılmak istedi. Bazıları evlerinde yiyecek hazırladılar. O yemeklerin ulaştırılmasını Viktor Öcal ve Samatya’daki esnaftan alışveriş yapıldı ve yemekler Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne ulaştırıldı.

 

SIRADA BAKLAVA VAR


Suzan Teyze, “Oğlumla bir sabah konuşuyorduk, ‘Sen ne yaptın Cerrahpaşa’ya, insan bir tepsi börek yapar da verir’ dedi. Ben de ‘oğlum gel bir kete yapalım, hepsi yesin’ dedim. Yeğenim, ben kızım, oğlum, damadım yardımcı oldular, yaptık, yolladık, arkası geldi. Derler ya ‘iyilik bulaşıcı’ diye, şimdi herkes yapıyor. Çok iyi oldu. Bir tepsi de baklava açacağım, çocukların ağızları tatlansın.”

İYİLİK BULAŞICI, BİZE DE BULAŞTIRDINIZ

 

Suzan Teyze, yaptıkları çalışmayı duyup arayanlar, destek verenler olduğunu belirterek, şöyle diyor:

“İyilik bulaşıcı, bize de bulaştırdınız’ diyorlar. Teşekkür ediyorlar. Herkes hastaneye koşuyor. Telefon açıyorlar ‘bizim için de yapar mısın’ diyorlar, yapıyorum. Masrafını veriyorlar, fazlasıyla yapıp yolluyorum. Yeter ki oradakiler doysunlar. Oğluma hepsi yesin diyorum.”

SABAH AKŞAM YEMEK GÖTÜRÜYORLAR

Yapılan yiyecekleri yine kendi imkanlarıyla hastanelere Suzan Teyze’nin oğlu Viktor Öcal taşıyor. Öcal ayrıca sağlık çalışanları için annesinin yemeklerinin yanına sandviç de hazırlıyor. Viktor Öcal, şöyle konuşuyor:

“Yoğun bakım korona insanlar diğer servislerdeki insanlar gibi sürekli dışarı çıkamıyorlar, 12 saat boyunca içerideler. Buradan hareketle korona yoğun bakım servisini esas aldık. Bazen sabah akşam olmak üzere, çoğu zaman akşamları, özellikle gece servislerinde bu tür sıkıntılar çok. Destek olmak için annem keteler hazırlıyor, ben civar esnaftan ona takviye olacak şekilde alışverişler yapıyorum. Bu büyüdü, benim arkadaşlarım da bu işe katılmak istediler, iş bana düştü.”

EVDE SIKILANLARA MOTİVASYON OLSUN


Suzan Teyze’nin kızı Mariam Öcal Çorlu da “Umarım bu hareketimiz herkes için örnek olur. Evde sıkılanlar için güzel bir motivasyon kaynağı olmasını diliyorum. Herkesin yapabileceği birşeyler var” dedi.

26-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş