Arama sonuçları

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan öğretmenlere çağrı: Bu sınava girmeyin

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan öğretmenlere çağrı: Bu sınava girmeyin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğretmenlere kasım ayında gerçekleştirilecek öğretmenlere kariyer sınavına girmemeleri için çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

ÖĞRETMENLERİ RENCİDE EDEN BİR SINAV

"Öğretmen kariyer sınavı rencide edici olduğu için daha makul bir çözüm bulmak üzere çağrı yapmıştım. Yanaşmadılar. Öğretmenlere sesleniyorum; bu saygısızlığa katlanmak zorunda değilsiniz, bu sınava girmeyin. Sizleri incitmeyecek çözümü seçimden sonra birlikte (konuşarak) buluruz."

KARİYER SINAVI NEDİR?

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkmasıyla birlikte öğretmenlikte de “kariyer basamakları” oluştu. Öğretmenler uzman ve başöğretmen diye ayrılıyor ve bunun için de sınava giriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzman öğretmenlik sınavına girebilmek için 180, başöğretmenlik sınavına girebilmek için ise 240 saatlik bir program hazırladı. Öğretmenler, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden yayınlanan bu programları yaz tatilinde izleyip bitirdiği takdirde kasım ayında yapılacak sınava girebilecek.

Eğitimciler ise öğretmenliğin özel bir ihtisas mesleği olduğuna dikkat çekerek, öğretmenlerin bu şekilde ayrıştırılmasına karşı çıkıyor.

Bu arada Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzman ve başöğretmenlik sınavı için başvuran öğretmenlerle ilgili şu bilgileri vermişti: "613 bin öğretmenimiz uzman ve başöğretmenliğe başvurdu. 18 Temmuz'da eğitimler başladı.

07-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş