Arama sonuçları

Koronavirüs krizi hayatımızı ve eğitim kurumlarını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs krizi hayatımızı ve eğitim kurumlarını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs krizi hayatımızı ve eğitim kurumlarını nasıl etkileyecek? Koronavirüs yalnızca eğitimi etkilemiyor. Aynı zamanda her sektörde etkisi söz konusu. Sadece Türkiye değil, küresel bir etkilenme de var.

Peki koronavirüsün yarattığı bu krizin ekonomiye ve hayatımıza etkileri ne olacak? En çok etkilenecek sektörler hangileri olacak? Eğitim sektörü nasıl etkilenecek?

KORONAVİRÜS KRİZİ HAYATIMIZI NASIL ETKİLEYECEK?

Tüm bu soruları ve daha fazlasını konuğumuz Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman ile konuşacağız.

Yayın, 8 Mayıs Cuma günü saat 17.00'de pervinkaplancom instagram adresinde. Sorularınızla sizleri de bekleriz.

 

 

SORULAR

 Özellikle de pandemi ile birlikte küresel ekonomik aktivitede kaybı telafi etmenin 1.5-2 yıl süreceği söyleniyor. Dünya Çalışma Örgütü (ILO), en kötü senaryoda bu virüs kaynaklı olarak dünya genelinde işsizlikte 25 milyonluk bir artış yaşanabileceğini açıklamıştı.  Türkiye’de ise pandemi yüzünden 3 milyonun üzerinde hatta 5 milyon kişinin işsiz kalacağını öngören araştırmalar var. TÜİK rakamlarını biz birkaç ay sonra göreceğiz. İşsizlik tablosu ne kadar kötü olur?

İşsizlikle birlikte gelirlerde de bir düşüş söz konusu. Örneğin kısmı çalışma ödeneği ile birçok işletmenin buna başvurduğunu görüyoruz. Bu satın alma gücünü nasıl etkiler?

07-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş