Arama sonuçları

Kovid-19: Mutasyon mu geçirdi? Daha mı fazla bulaşıcı oldu?

Kovid-19: Mutasyon mu geçirdi? Daha mı fazla bulaşıcı oldu?

Kovid-19: Mutasyon mu geçirdi? Daha mı fazla bulaşıcı oldu? İngiltere’de koronavirüsün mutasyon geçirdiği ve yayılma hızının daha yüksek olduğu belirtiliyor. Peki Kovid-19 aşılarını etkiler mi?

İngiltere’de vaka sayılarının artmasıyla gündeme koronavirüsün mutasyon geçirip geçirmediği sorusu da geldi. Bilim insanları mutasyon geçirmiş yeni koronavirüs türünün özellikle İngiltere'de vaka sayılarının hızla artmaya başladığı bölgelerde belirlendiğini belirtiyor. Virüsün son mutasyonla birlikte daha bulaşıcı hale geldiği de gündeme geliyor.

KOVİD-19: MUTASYON GEÇİRDİ Mİ? DAHA MI FAZLA BULAŞICI OLDU?

İngiltere'nin güneydoğusunda ve Londra’da Kovid-19'un daha hızlı yayılan yeni türü keşfedilmişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve bir grup bilim insanı tarafından yapılan açıklamada, ülkede keşfedilen yeni türün yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu bildirilmişti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Twitter'dan yapılan paylaşımda, "Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayılan yeni türüyle ilgili İngiliz yetkililerle yakın temas halindeyiz"denildi.

Paylaşımda, Kovid-19'un yeni türüne ilişkin devam eden araştırmaların "bilgi, sonuç ve analizlerinin" İngiliz makamlarınca paylaşılmaya devam edileceği aktarıldı.

"Virüsün yeni türünün özellikleri ve olası etkileri" hakkında daha fazla bilgi edinildikçe DSÖ'ye üye 194 ülkenin bilgilendirileceği de kaydedildi.

ÜLKELER SINIRLAMA GETİRİYOR

BBC Türkçe’nin haberine göre de İngiltere'de yeni bir koronavirüs mutasyonunun tespit edilmesinin ardından, birçok Avrupa ülkesi İngiltere'den seyahatleri yasakladı ya da yasaklamayı değerlendiriyor.  Hollanda İngiltere’ye uçuşları, Belçika uçaşları ve tren seferlerini yasakladı.

İtalya, Fransa ve Almanya'nın da benzer bir adım atacağı bildiriliyor.

Bilim insanları virüsün mutasyon geçirmesinin Kovid-19 aşılarını nasıl etkileyeceğini tartışıyor.

 

 

20-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş