Arama sonuçları

Madde bağımlısı gençlere tarım teşviği

Madde bağımlısı gençlere tarım teşviği

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Kırıkkale'de sürdürülen proje kapsamında madde bağımlısı gençlerin rehabilite edilmesi, toprakla uğraşması, üretmenin mutluluğunu yaşaması amacıyla Huzur Köy'e yaz seraları ve meyve bahçeleri kuruldu.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından  "KOP Bölgesinde Tarımla Hayata Destek Projesi" yürütülüyor.  KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) mali destek programı kapsamında 2020 yılında finanse edilen projede, Huzur Köy Arındırma Merkezi arazisine 525 metrekarelik iki yaz serası ile 5 dönümlük alanda içerisinde elma, vişne, kiraz, erik, üzüm ve şeftali gibi meyve fidanlarının yer aldığı bahçe kurulumu yapıldı.

TEDAVİ GÖREN GENÇLERLE

KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Türkiye Uyuşturucu Raporu'na göre, uyuşturucu madde kullanıcılarının yüzde 76’ya yakın bir kısmının 18-29 yaş aralığındaki gençler oldugunu söyledi. Şahin, bunun Türkiye için önemli bir halk sağlığı problemi haline dönüştüğüne dikkat çekti.

Şahin, hızla büyüyen, sanayi ve teknoloji alanında dünya ile rekabet edebilen ve yeni konsept geliştirerek bunu da dünya ile paylaşan Türkiye'nin, hedeflerine ulaşabilmesinin temel taşlarını gençlerin oluşturacağını belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından 2019 yılında Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında desteklenen Huzur Köy projesinin KOP destekleriyle doğa ile iç içe farklı bir merkeze dönüştü.

 

16-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş