Arama sonuçları

Mesleki ve teknik Anadolu lisesi 6,7 milyon lira ciro yaptı

Mesleki ve teknik Anadolu lisesi 6,7 milyon lira ciro yaptı

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Düden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin geçen yıl dezenfektan, sıvı sabun, çamaşır suyu, masa, sıra ve matbaa ürünlerinden 6,7 milyon lira ciro elde ettiğini söyledi.

Düden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lisenin kentte mesleki ve teknik eğitim verilen 80 okuldan arasında yer aldığını anlattı.

6 FARKLI ALANDA HİZMET VERİYOR

Çalışkan, öğrencilerin 6 farklı alanda üretime katkı sunduğunu belirterek,"Sadece Antalya değil, bölgemizde bulunan diğer illerdeki okullarımızın da benzer alanlardaki ihtiyaçlarına katkı sunuyorlar" diye konuştu.

Kimya Teknolojileri alanında ise özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde sıvı sabun, çamaşır suyu, dezenfektan ve bulaşık deterjanı üretimleri yapıldığını ifade eden Çalışkan, ürünlerin hem Antalya'daki okullarda hem de çeşitli kurum ve kuruluşlarda kullanıldığını ifade etti.

Çalışkan, öğrencilerin bu iki alanda yaptıkları üretimin 2021 cirosuna ilişkin de bilgi vererek, şöyle dedi: "Mobilya ve Metal Teknolojileri alanı 2021'de 2,7 milyon lira, Kimya Teknolojileri alanı ise 4 milyon lira ciro elde etti. Okul müdürümüzle görüşmelerimizde bu rakamları da arttırma konusunda değerlendirmelere bulunduk. Alınacak teknik ekipmanlar ile pazar ve iş gücü piyasasına derinlemesine gireceğimizin ve üretimde ülkemize destek olacağımızın bilinmesini istiyoruz."

 

06-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş