Arama sonuçları

'Özel Eğitimde Kaliteli Öğretime Evet' projesi tamamlandı

'Özel Eğitimde Kaliteli Öğretime Evet' projesi tamamlandı

Etimesgut Bilim Sanat Merkezi'nin, "özel eğitimde bütünleştirici eğitimle ilgili farkındalıkların artırılması" hedefiyle yaklaşık 1 yıl önce başlattığı "Özel Eğitimde Kaliteli Öğretime Evet" projesi sona erdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığınca desteklenen projenin tamamlanması dolayısıyla Etimesgut Korkut Ata Kongre Merkezi'nde kapanış toplantısı düzenlendi.

PROJE TAMAMLANDI

Ankara Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, Etimesgut Bilim Sanat Merkezi Müdürü Derya Özen ve çok sayıda davetlinin katıldığı toplantı, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı.

Etimesgut Bilim Sanat Merkezi Müdürü Özen, proje sayesinde hem merkeze kazandırdıkları zengin atölye içerikleri hem de çeşitli illerden gelen bilim ve sanat merkezi öğretmenlerine zenginleştirme ve farklılaştırma programı sunma imkanı bulduklarını anlattı.

İlçe Eğitim Müdürü Avcı da Etimesgut'un ulusal ve uluslararası projelere en fazla akredite ilçe olduğunu belirterek, "15 projemiz kabul edildi. Ankara'da birinci olduk" dedi.

Çeşitli projelerde öğrencilerin Türkiye derecesi elde ettiklerini vurgulayan Avcı, bu sene Etimesgut'a ikinci bilim sanat merkezini açtıklarını da anımsattı ve daha güzel işlere imza atacaklarını söyledi.

Ankara Vali Yardımcısı Özkan da projelerin değer üretimi, tecrübe paylaşımı ve ekip ruhu oluşturmayı teşvik ettiğini ifade ederek, Etimesgut'un gerçekleştirdiği projeyi takdirle karşıladığını ve projenin tüm kurumlar ve ilçelerce örnek alınması gerektiğini belirtti.

Proje Koordinatörü Derya Yüreğirli Göksu da projenin detaylarına ilişkin sunum yaptı ve destek verenlere teşekkür etti.

"Özel eğitimde bütünleştirici eğitimle ilgili farkındalıkların artırılması" hedeflenen projeyle 36 ildeki özel yetenekli öğrencilere eğitim veren 1217 öğretmene ve 5 bin 73 özel yetenekli öğrenciye ulaşıldı.

25-10-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş