Arama sonuçları

TBMM Şentop: Salgın sonrası yeni normalde online eğitim sürecek

TBMM Şentop: Salgın sonrası yeni normalde online eğitim sürecek

TBMM Başkanı Mustafa Şentop koronavirüs salgınından sonra yeni normalde online eğitimin süreceğini söyledi. Şentop, Türkiye Maarif Vakfı 1. Ülke Temsilcileri İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada,Şentop şöyle dedi:

UZAKTAN EĞİTİM BİTMEYECEK

"Salgın sonrası yeni normalimiz zorunlu değişim gerektiren online eğitim ve online hizmetler hayatımızda kalıcı olarak bulunmaya devam edecektir. Türkiye'nin hem yerelde hem de küresel düzeyde eğitim alanında rekabet gücünü artıran bu teknolojik yatırımlara devam edeceğiz ve etmek zorundayız.

Türkiye'nin, yeniden bir büyük dünya gücü ve medeniyet inşacısı olma iradesinin yolu, kaliteli eğitimden ve eğitim ihracatından geçmektedir. Yeni nesillerde derin ve köklü ihya faaliyetinin, ilim ve irfanın kuşattığı dönüştürmeyle mümkün olabileceğini akıldan uzak tutmamalıyız"

ÖĞRETMENLERİN ROLÜ DEĞİŞTİ

Şentop öğretmenlerin rolünün de değiştiğini söyleyerek, şunları dile getirdi:

Dolayısıyla artık öğretmen olarak sadece bilgiyi aktarıcı rolü üstlenmek çoğu zaman anlamsız hale gelmiştir. 'Bilgiye sahip olma' ve 'bilgiyi aktarma' üzerine temellenmiş bir eğitim sisteminin ihtiyaç duyulan insan modelini biçimlendirmede yetersiz kalacağı açıktır. Çağın gereklerine göre düzenlenmiş eğitimin amacı, sorun çözme yeteneği gelişmiş, bilgiye ulaşma yöntemlerini tanıyan, doğru bilgiyle yanlış bilgiyi ayırabilen, analitik düşünme becerisi kazanmış, araştırma arzusu sürekli, merakı canlı olan öğrenciler yetiştirmek, öğrenciyi ekip çalışmasına yönelterek sosyalleştirmek ve bütün öğrenme süreci boyunca öğrencilerin aktif olmasını sağlamaktır. Bütün bu değişikliklerin yanı sıra eğitimde değişmeyen bir şey varsa o da kaliteli eğitimin, ancak kaliteli öğretmen, eğitmen gücüyle gerçekleştirilebileceğidir. Bu yeni dönemin iyi öğretmeni de öğrenmeyi öğreten ve öğrencinin merakına rehberlik edenlerdir. Merak eden, hayal kuran ve keşfeden çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor."

 

22-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş