Arama sonuçları

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı 27 yaşında

 Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı 27 yaşında

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 27’nci kuruluş yıl dönümünü düzenlediği çevrim içi basın toplantısıyla kutladı. TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, Yönetim Kurulu Üyeleri ve TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı ile birlikte çok sayıda basın mensubunun katılım gösterdiği organizasyonda, TEGV’in 2021 yılında yaptığı faaliyetler ve yeni yaşında gerçekleşmesi planlanan projeler paylaşıldı.

"ÇALIŞMALARIMIZI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ"

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci: 

“Türkiye’nin eğitim alanındaki en yaygın sivil toplum kuruluşu olarak 27’nci yılımızı kutlamak bizi son derece mutlu ediyor. 27 yıl önce kurucularımızın uygulamaya koymaya çalıştığı düşünce şuydu: Türkiye’nin en önemli meselesi eğitimdir; nitelikli eğitim ve eğitimde fırsat eşitliği bir gerekliliktir. Kurucularımız bu iki konunun Türkiye’nin en önemli problemi olduğunu düşünüyorlardı. Sizler de bugün Türkiye’nin en önemli sorunları nedir sorusuna yanıt verdiğinizde, o meselelerin hiçbirinin nitelikli eğitim sahibi olmadan çözülemeyeceğini görürsünüz. Bunların hepsinin arkasındaki anahtar eğitimdir. Artık 2022’ye geldik. Hala gelişmekte olan ülkeler sınıfındayız. Artık gelişmiş ülkeler sınıfına geçmemiz, sağlam bir eğitim alt yapısını kurmamız şart. Bütün bunların üstüne, önümüzde şimdi iki çok önemli tehdit var. Bunlardan biri teknolojinin acımasız gücü. Teknolojiye hâkim üç, beş en fazla 10 ülke var. Diğer ülkeler bu teknolojiyi üreten ülkelere mahkûm ülkeler.  Bu bir teknoloji tehdididir. Bir diğeri ise dünyadaki genel çevresel tehdit. Nüfus artıyor. Kaynakları, havayı, suyu kirletiyoruz. Dünyanın daha da kötü hale gelmesine yol açıyoruz. Bu durumdan ancak gelişmiş ülkeler az zararla çıkabileceklerdir. Bu duruma baktığımızda nitelikli eğitimin, nitelikli insan gücünün ne kadar önemli olduğu ortaya daha çok çıkıyor. Biz 27 yıldır ihtiyaç sahibi çocukların fırsat eşitliği ile nitelikli ve donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

"TEGV TÜRKİYE'NİN VAKFIDIR"

Vakfın kuruluşunda Suna Kıraç’ın “yol arkadaşım” olarak tanımladığı ve 27 yıldır TEGV Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Cengiz Solakoğlu, TEGV’in Türkiye’nin vakfı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“27’nci yılını kutlarken sevgi dolu zenginliğini yüreğinde taşıyan, Eylül 2020’de kaybettiğimiz kurucumuz Suna Kıraç’ı rahmet ve şükranla anmak isterim. TEGV, 27 yılda 3 milyon çocuğun hayatına dokundu. Sayıları yüzbinlere ulaşan çoğu üniversite öğrencisi olan gönüllümüz destek verdi. Milli Eğitim Bakanlarıyla eşit mesafede ve karşılıklı dayanışma içerisinde çalıştık. Çocukları sevgiyle kucakladık. İlgi ve bilgiyle donattık. Ve bunun sonucunda yolu TEGV’den çocuklarımız bugün hayata atıldı. Her biri meslek sahibi oldu. Bu vakıf Nakkaştepe’de kuruldu, Türkiye’ye mal oldu. 800 bin bağışçının her bir kuruşunu başta bağımsız denetçi kuruluşlar olmaz üzere denetlettik ve web sayfalarımızda kamuoyu ile paylaştık. TEGV, Türkiye’nin eğitim alanında en yaygın, en saygın, en güvenilir kuruşlarından biri oldu. Yakınlarda kaybettiğimiz Alaettin Yavaşça eserlerinin telif hakkını ve mütevazi birikimini; sanayici merhum Nirun Şahingiray tüm varlığını çocukların eğitimleri için güvenerek TEGV’e bıraktılar. Vakfımıza yapılan bağışların her bir kuruşunu çocukların eğitimi için harcamış olmamız bize keyif veriyor. 27 yıldır TEGV Yönetim Kurulunda görev alıyorum. Bu benim manevi açıdan en büyük zenginliğim.”

18-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş