Arama sonuçları

Türkiye’de okuyan Filistinli öğrenciler aileleri için endişeli

Türkiye’de okuyan Filistinli öğrenciler aileleri için endişeli

Türkiye’de üniversite eğitimi gören Filistinli öğrenciler, İsrail saldırıları altında yaşam mücadelesi veren ailelerinin hayatlarından büyük endişe duyarken Filistinli gençlerin direnişinin İsrail işgali son bulana kadar süreceğini belirtti.

İsrail Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'tan bu yana düzenlediği saldırılarda 58'i çocuk, 34'ü kadın olmak üzere 197 kişi hayatını kaybetti, 1235 kişi yaralandı.

Türkiye’de eğitim gören Filistinli öğrenciler, kesilen iletişim hatları yüzünden ailelerinden haber alamadıklarını, ülkelerinde olan biteni televizyondan takip etmeye çalıştıklarını anlattı.

Dokuz Eylül Üniversitesi doktora öğrencisi Gazzeli Mariam Jamal Ghunaim, Gazze bombardıman altındayken ülkesinden, ailesinden uzakta yaşamanın son derece zor olduğunu ifade ederek ailesi, akrabaları ve arkadaşları için büyük kaygı duyduğunu söyledi.

"EVİMİ KAYBETMEKTEN KORKUYORUM"

Ailesi ve arkadaşlarından aldığı bilgiye göre Gazze'de elektrik, su, gıda sorununun had safhaya ulaştığını anlatan Ghunaim, İsrail'in ülkesini dış dünyaya adeta kapattığını belirtti.

Gazze'de olup bitenleri dünya kamuoyuna aktaran medya kuruluşlarına ait merkezlerin İsrail tarafından füzelerle vurulduğunu anımsatan Ghunaim şöyle konuştu:

"İsrail bizim sesimizi keserken kendi halkına yönelik en ufak bir hadiseyi dilediği gibi kurgulayarak uluslararası medyaya servis ediyor. İsrail yıllardır Gazze'yi abluka altında tutuyor, yıllardır bebek, çocuk, yaşlı demeden insanlarımızı öldürüyor. Biz ülkemizde markete bile gidemiyoruz, evimizin dışına çıkmaya korkuyoruz. Çoğu insan eğer uyuyabiliyorlarsa elbiselerini bile çıkarmıyor. Çünkü her an kaçmak zorunda kalıyorlar."

"BEN ONLARI TESELLİ ETMEYE ÇALIŞIYORUM AMA ONLAR BENİ TESELLİ EDİYOR"

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Gazzeli Zaid Isleem de İsrail işgal güçlerinin Doğu Kudüs’te bulunan Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan 12 Filistinli aileyi evlerinde zorla çıkarması ve fanatik yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesiyle Kudüs'te olayların başladığını hatırlattı.

İşgalci İsrail ordusunun dünyanın gözü önünde Gazze'de sivillere yönelik kanlı bir savaş başlattığını belirten Isleem, Filistinli bir genç olarak Filistin direnişinin eninde sonunda başarıya ulaşacağını, işgalci İsrail'in topraklarından çıkacağını ifade etti.

İsrail'in çocuk, kadın demeden masum insanları acımasızca öldürdüğünü şehirleri füzelerle bombardımana tuttuğunu vurgulayan Isleem şöyle devam etti:

"İsrail ne yaparsa yapsın Filistin direnişini kıramayacaktır. Çünkü bizim direnişimiz topraklarımızda devam eden zulüm ve adaletsizlik son bulana kadar devam edecek."

Isleem, eğitim için Ankara'da olduğunu, ailesinin hayatı için endişelendiğini dile getirerek "Gazze'de yaşayan ailem ve arkadaşlarımla telefon bağlantısı kurabildiğimde kendilerine çok yakın alanlarda olduğunu tahmin ettiğim ardı ardına patlamalar duyuyorum. Dehşet verici sesler. Yanlarında olmadığım için üzgünüm. Ben onları teselli etmeye çalışıyorum ama onlar o durumda beni teselli ediyor" diye konuştu.

"BU KEZ SIRADAN BİR SALDIRI DEĞİL, BİR SAVAŞ"

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Miral Omar Hamad da Kudüs'te olduğunu, İsrail’in acımasızca Gazze'deki sivil yerleşim yerlerini bombaladığını söyledi. Hamad, Filistinli gençlerin bu saldırılar karşısında asla yılmayacağını vurguladı.

17-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş