Arama sonuçları

Türkiye'nin geleceğini TEKNOFEST gençliği inşa edecek

Türkiye'nin geleceğini TEKNOFEST gençliği inşa edecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde düzenlenen Esenler Gençlik Buluşmaları'nda gençlerle bir araya geldi. Varank, gençlerle sohbet ederek gençlerin merak ettiği soruları yanıtladı.

​​​​​​​Varank, son dönemde Türkiye'de olumsuzluk havası pompalamaya çalışan tarafların olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

MUTSUZLUĞU AŞILAMAK İSTİYORLAR

"Gençlere sürekli mutsuzluğu aşılamaya çalışan taraflar var. Gittiğimiz her yerde Türkiye'nin gençlerinin ne kadar parlak bir geleceğe sahip olduğunu görebiliyoruz. Tüm bu olumsuzlukları dile getirenlere, bu mutsuzluk pompalayanlara rağmen diyoruz ki 'Türkiye'nin geleceği aydınlık, Türkiye'nin geleceğini inşa edecek TEKNOFEST gençliği burada.' TEKNOFEST gençliğiyle beraber inşallah Türkiye bugünkünden çok daha güzel bir hale gelecek."

Bir gencin geleceğin meslekleriyle ilgili sorusuna ilişkin Varank, şöyle dedi: "Birçok şirket daha önce hiç olmayan meslek mensuplarını kendi bünyelerinde barındırmaya başladı. 5 sene önce 'veri etiketleyicisi' diye bir meslek yokken artık şirketler veri etiketleyen insanları işe almaya başladılar.

Yazılım sektörü her sektörün ihtiyaç duyduğu alanlardan bir tanesi haline geldi. Yeni yazılımcılar yetiştirmek üzere Ekol 42 yazılım okulunu İstanbul'da ve Kocaeli'de açtık. Ortalama 3 yılda buradan mezun olan insanlar yüzde 100 iş bulabiliyorlar. Farklı programlarla, gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlamış oluyoruz."

29-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş