Arama sonuçları

Üniversitede şiddetle mücadele merkezi kuruldu

Üniversitede şiddetle mücadele merkezi kuruldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde İnsan Haklarını Güçlendirme ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Milliyet'te yer alan habere göre, Resmi Gazete’de dün yayımlanan yönetmelikle amaç, faaliyet alanları, yönetim organları ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları belirlenen merkezde, giderek artan aile içi ve akrabalar arası şiddeti, töre cinayetlerini, ayrımcılığı, sosyal dışlamayı azaltıcı ve önleyici yönde kuramsal ve uygulamalı araştırmalar yapılacak, projeler üretilecek.

ŞİDDET İNCELENECEK

Merkezin amaçlarından biri de özel sektörün sağlıklı hizmet sunumu ve çalışanlarının esenliği bağlamında, hizmet alanlarında insan haklarının, kişisel ve sosyal uyumun güçlenmesini sağlayıcı faaliyetlerde bulunmak.

Kültürler arası, gruplar arası, kişiler arası anlaşmazlık ve çatışma çözüm teorilerinin geliştirilmesi, şiddet öğelerinin azaltılması ve barış kültürünün yaygınlaşması için ihtiyaç duyulan çözüm ve uygulama modellerinin de araştırılması, merkezde yapılacak çalışmalar arasında yer alıyor.         

10-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş