Arama sonuçları

Vakıf üniversitelerine yüzde 15 burslu öğrenci okutma şartı

Vakıf üniversitelerine yüzde 15 burslu öğrenci okutma şartı

Vakıf üniversitelerine yüzde 15 burslu öğrenci okutma şartı. Yükseköğretimde değişiklikleri öngören yasa teklifi kabul edilirken, vakıf üniversitelerinin yüzde 10 bursluluk oranı da yüzde 15’e çıkarıldı.

Sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik düzenleme ile Kovid-19 salgını nedeniyle yapılamayan eğitimlerin telafisine ilişkin düzenlemeyi de içeren Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Bu kanunda vakıf üniversiteleri ile ilgili maddeler de var. Bunlardan birisi de vakıf üniversitelerinin burslu okutacakları öğrencilere dair.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİNE YÜZDE 15 BURSLU ÖĞRENCİ OKUTMA ŞARTI

Vakıf yükseköğretim kurumları ön lisans, lisans, tezli yüksek lisans ve doktora düzeyindeki her bir diploma programında öğrenim gören öğrencilerden; ilgili programın en yüksek merkezi yerleştirme puanına sahip en az yüzde 15'i kadar öğrenciyi, söz konusu programın öğrenim süresi boyunca ücretsiz okutmakla yükümlü olacak. Bu öğrencilerden eğitim ve öğretim süreçlerine ilişkin ücret talep edilmeyecek. Tezli yüksek lisans, doktora ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda en yüksek yerleştirme puanı sıralaması dikkate alınacak.

 

15-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş