Arama sonuçları

‘Yarını Kodlayanlar’ 100 bin çocuğa ulaştı

‘Yarını Kodlayanlar’ 100 bin çocuğa ulaştı

‘Yarını Kodlayanlar’ ile 100 bin çocuğa ulaştı. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin birlikte hayata geçirdiği “Yarını Kodlayanlar” projesinde 100 bin çocuğa ulaşıldı. Bu yıl hedef 70 bin çocuğa kodlama eğitimi vermek.

 “Yarını Kodlayanlar” projesinin 2019-2020 sosyal etki raporu ve yeni dönem hedefleri, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır anlattı.

‘YARINI KODLAYANLAR’ İLE 100 BİN ÇOCUĞA ULAŞILDI

 Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, amaçlarının tüketen değil, üreten bir nesil yetişmesine katkı sağlamak olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

 “Bugüne kadar 81 ilde 100 bini aşkın çocuğa kodlama öğrettik. Önümüzdeki yıl 70 bin çocuğa daha kodlama eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Bu yıl ilk kez projemizin yarattığı sosyal etkiyi Yatırımın Sosyal Getirisi metodolojisini kullanarak ölçtük. Buna göre, proje kapsamında son 1 yılda elde ettiğimiz toplam sosyal değer yaklaşık 6,6 milyon TL oldu. Yarını Kodlayanlar projesine yaptığımız her 1 TL’lik yatırımın 4,4 TL değerinde sosyal fayda yarattığını gördük. Bu da projemizin çarpan etkisinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında çocuklarımızı dijital geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz.”

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da 2016’dan bu yana yürütülen projenin çocukların geleceğe yönelik motivasyonlarındaki yüzde 26’lık artış sağladığının ölçüldüğünü belirtti.

 

22-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş