Arama sonuçları

Yaz tatili 15 gün daha kısalabilir

Yaz tatili 15 gün daha kısalabilir

Yaz tatili 15 gün daha kısalabilir. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir soru üzerine yaz tatilinin 15 gün daha kısalabileceğini söyledi. Selçuk, Kanal 7 televizyonu canlı yayınında tatil süreleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Selçuk, okulların açık olduğu sürenin genişletilip genişletilmeyeceğine ilişkin bir soruya karşılık, şöyle dedi:  

"Şu anda yok, bu şekilde devam edecek. Bunun zamanı var. Yaz tatilini 15 gün kısalttık, ileride belki bir 15 gün daha kısalabilir. Çok nitelikli bir hale getirelim bu süreci, sonrasında artış ayrı konuşulur. Bir ülkede yaz tatili ne kadar uzarsa öğrenmede unutma artar.

 

YAZ TATİLİ 15 GÜN DAHA KISALABİLİR

Öğretmen yıl içinde gerçekten çok yoruluyor. Dönem bittiğinde yoruldum diyor. Ara tatillerin asıl amacı öğretmenlerdir. Ve öğretmenlerle birlikte bu tatil dönemlerinde verimli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Öğrenci ve velilerden ara tatillerden memnunlar. 3 aylık yaz tatili gerçekten çok verimsiz ve çok uzun. Aklınıza gelen 30 ülkede bu kadar uzun 3 aylık yaz tatili yok. İleride sezona yaymak koşuluyla yaz tatili 15 gün daha kısalabilir.

“Tatil sürelerinde yakın zamanda bir değişiklik olacak mı” sorusuna cevap veren Selçuk, yaz tatili süresinin şu aşamada değişmeyeceğini, aynı planlama doğrultusunda devam edileceğini söyledi.

İKİ ARA TATİLE BÖLÜNDÜ

Bakanlığın aldığı karara göre artık okul dönemi iki ara tatil ile bölünmüş durumda. Bu yıl okullar bir hafta erken açıldı ve bir hafta da geç kapanacak. Bu yeni takvime göre 13 haftalık yaz tatilinin iki haftası nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil oldu. 18-22 Kasım tarihlerinde ilk ara tatil yapıldı. İkinci ara tatil ise 6-10 Nisan tarihleri arasında olacak.

13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da tamamlanacak ve öğrenciler 11 haftalık yaz tatiline girilecek. Bu arada öğretmen takviminde bir değişiklik yok.

 

03-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş