Arama sonuçları

YÖK Başkanı Özvar'dan YKS barajı açıklaması

YÖK Başkanı Özvar'dan YKS barajı açıklaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamada düşürülen baraj puanlarının "ikinci ek yerleştirmede" için geçerli olacağı açıklandı. YÖK Başkanı Erol Özvar da Twitter hesabından yeni baraj puanlarıyla ilgili açıklama yaptı.

YÖK Başkanı Özvar, 2021-YKS sonuçlarını değerlendirerek yükseköğretim kurumlarımızın mevcut kapasitelerinin en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla merkezi ve ek yerleştirme işlemleri sonucunda boş kalan kontenjanlar için “ikinci ek yerleştirme” yapılmasını kararlaştırdıklarını söyledi.

"BOŞ KALAN KONTENJANLAR İÇİN TERCİHTE BULUNABİLECEKLER"

YÖK Başkanı Özvar  yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Merkezi ve ek yerleştirme" işlemlerindeki baraj puanlarında herhangi bir değişikliğe gitmeyerek, boş kalan kontenjanlar için yapılacak "ikinci ek yerleştirme" işlemleri esnasında TYT Puanı 140; AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar için tercihte bulunma imkânı tanıdık. İkinci ek yerleştirme işlemleri sürecinde TYT puanı 140 ve üzerinde olan adaylar “önlisans programlarında”, AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar “lisans programlarında” boş kalan kontenjanlara tercihte bulunabilecekler. Kararımız adaylarımız açısından hayırlı olsun."

10-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş