Arama sonuçları

Yurt yerleştirme oranıyla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık

Yurt yerleştirme oranıyla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sağlıkta, eğitimde, sporda, altyapıda, sanayide, ekonomide yüz ağartıcı hamlelerle Türkiye'nin artık dünyanın öncü ülkelerinden biri olduğunu söyledi. Kasapoğlu, Artvin Çoruh Üniversitesi’nin 2022-2023 akademik yılı açılış törenine katıldı.

 

Türkiye'nin tüm illere yayılan üniversite ağı ve 209 üniversitesi ile bir bilim seferberliğini ve bu anlamda bilgiye değer veren yönetim anlayışını ortaya koyduğunu anlatan Kasapoğlu, akademisyenlerin emeklerinin bu sürecin en önemli dinamiklerinden olduğunu belirtti.

DÜNYANIN EN KAPSAMLI YURT SİSTEMİ

Kasapoğlu, gençlerin bu ülkenin hem bugünleri hem de yarınları olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Genç odaklı siyaset ve hizmet anlayışımız gereği, anayasamızda da yer alan fırsat eşitliği anlayışımız gereği çok güçlü reformları gençlerimiz için hayata geçirdik. 81 ilde üniversiteler açtık. Dünyanın en kapsayıcı yurt sistemini kurduk. 81 il, 251 ilçe, 800'den fazla yurt ve 850 binden fazla kapasite. Bunun dünyada yakın bir örneği dahi yok. Türkiye bu anlamda hizmet odaklı siyasetin, ortaya konmuş sosyal politikanın en öncü ve en güçlü lider ülkesidir. Yurtlar Türkiye'nin gurur tablosudur. Yurtlar Türkiye'nin gençlerine verdiği önemin, değerin ve ortaya koyduğu politikaların en güçlü sonucudur. İçinde bulunduğumuz eğitim öğretim döneminde 2022-2023 döneminde yüzde 97 yurt yerleştirme oranımızla cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Türkiye’nin neresinde olursa olsun barınma noktasında ihtiyacı olan gençlerimize Gençlik ve Spor Bakanlığımızın kapıları sonuna kadar açıktır, gençlerimizin emrindedir, hizmetindedir"

03-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş