Arama sonuçları

Yüz yüze eğitim: Hangi illerde erteleme var?

Yüz yüze eğitim: Hangi illerde erteleme var?

Okulların açılmasıyla ilgili kararın vaka sayılarındaki artışı dikkate alarak valiliklere bırakılmasının ardından yüz yüze eğitimle ilgili peş peşe erteleme kararları gelmeye  başladı. Kararı ilk açıklayan İstanbul Valiliği oldu, peşinden de Ankara, İzmir, Edirne gibi iller bunu izlerken 1 Mart’ta yüz yüze eğitime geçecek kademelerle ilgili il valiliklerinden de erteleme kararları gelmeye başladı.

İkinci dönemin başladığı 15 Şubat'ta köy okulları, anaokulları, özel eğitim okullarında yüz yüze eğitim başlamıştı. Bu yıl lise ve üniversite sınavlarına girecek 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar ise destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitime 22 Ocak’tan bu yana devam ediyordu. 1 Mart’ta ise ilkokullarda 8 ve 12’nci sınıflarda da yüz yüze eğitime geçilecekti. Ancak vaka sayılarının artmasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kararı illerin alacağını dile getirmişti. 3 gün önce yaptığı açıklamada Ziya Selçuk, okulların açılması ya da sınav yapılmasına ilişkin, çok yüksek riskli olan bir şehirde ilin hıfzıssıhha kurulunun, valilerin gözetiminde o ille ilgili özel kararlar verebileceğini söylemişti.

ERTELEME KARARLARI SÜRÜYOR

Okullarda yüz yüze eğitime geçilmesine 48 saatten az süre kala valiliklerden de bir biri ardına 1 Mart’ta yüz yüze eğitime geçilmesiyle ilgili erteleme kararları gelmeye başladı.

KABİNE TOPLANTISI BEKLENECEK

İlk kararı İstanbul Valiliği açıkladı. Açıklamada, bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nca belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirme çerçevesinde düşük, orta, yüksek, çok yüksek olmak üzere 4 ayrı risk grubu oluştuğu hatırlatıldı. Açıklamada bunlara göre de alınacak önlemler seviyelerinin Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde kararlaştırılabileceğinin değerlendirildiği aktarıldı. Bu nedenle de yüz yüze eğitime 1 Mart’ta geçecek kademelerin eğitime başlama tarihinin 2 Mart’a ertelendiği belirtildi. Ama 15 Şubat’ta yüz yüze eğitime başlayan kademeler devam edecek.

SON KARARI CUMHURBAŞKANI AÇIKLAYACAK

1 Mart'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından ise yüz yüze eğitimle ilgili son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamış olacak.

HANGİ İLLERDE ERTELEME GELDİ?

İstanbul dışında 1 Mart tarihinde yüz yüze eğitime geçecek ilkokul, 8 ve 12’lerde ertelemeye giden ve şimdilik tarihi 2 Mart olarak belirleyen iller şöyle:

İstanbul

İzmir

Ankara

Edirne

Kırklareli

Şırnak

Bursa

Batman

Elazığ

Yalova

Çanakkale

Samsun

Kastamonu

Çankırı

Tokat

Sinop

Diyarbakır

Nevşehir

27-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş