Arama sonuçları

1 milyondan fazla çocuk okula dönemedi

1 milyondan fazla çocuk okula dönemedi

Burkina Faso'da 1 milyondan fazla öğrencinin, şiddet ve güvensiz ortam nedeniyle sınıflarına dönemediği bildirildi. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonundan (UNICEF) yapılan açıklamada, yeni eğitimöğretim yılının başladığı ülkede, tüm okulların dörtte birine denk gelen yaklaşık 6 bin 100 okulun kapalı olduğu ifade edildi.

ŞİDDET EĞİTİMİ ENGELLEDİ

Şiddet olayları nedeniyle 1 milyondan fazla çocuğun okula gidemediği ve 31 bin öğretmenin işsiz kaldığı kaydedilen açıklamada, yüzlerce okulun da evinden olan aileler için barınak olarak kullanıldığı belirtildi.

5,5 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğu ülkede, evinden olanların sayısı 2 milyonun üzerinde.

Ülkedeki güvenlik sorununu gerekçe göstererek Eylül 2022'de darbe yapan geçiş hükümetinin Cumhurbaşkanı İbrahim Traore, dün ülkede güvenlik tam anlamıyla sağlanana kadar seçimlere gidilmeyeceğini söylemişti.

Traore, cumhurbaşkanı olarak yemin ettiğinde ülkedeki güvenlik durumunu 2-3 ay içinde düzeltme sözü vermiş ve seçimlerin Temmuz 2024'te düzenleneceğini duyurmuştu.

Batı Afrika'da Sahel kuşağında yer alan 22 milyon nüfuslu Burkina Faso, Mali ve Nijer ile "Liptako Gourma" isimli ortak bir sınır hattını paylaşıyor.

Almanya'nın yüzölçümünden büyük olan Liptako-Gourma'da El Kaide ve DEAŞ bağlantılı terörist gruplar sık sık saldırı düzenliyor.

02-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş