Arama sonuçları

2019 YKS: Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak?

2019 YKS: Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak?

2019 YKS: Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre adaylar 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanlarıyla tercihlerini 23-29 Temmuz tarihleri arasında yapacak. 

2.5 milyondan fazla adayın katıldığı YKS tercihleri için kılavuz yayımlandı. ÖSYM, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na, 20 Haziran-1 Temmuz 2019 tarihleri arasında internet sitesinden ulaşılabileceğini açıkladı. Bu kılavuz bilgilendirme amacıyla adaylara duyuruldu. Daha sonra ise tercihlerde de kullanılacak ve olası değişikliklerin de söz konusu olabileceği yeni kılavuz yine ÖSYM sitesinden yayımlanacak.

YKS puanları ve başarı sıraları ise 18 Temmuz’da açıklanacak. Bundan sonra ise adaylar kılavuzda da belirtildiği gibi 2019-YKS tercih kılavuzuna göre 23-29 Temmuz tarihleri arasında tercih yapacak.

2019 YKS: ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak. Üniversitelere bu yıl da elektronik kayıt olacak. Tüm devlet üniversiteleri ile isteyen vakıf üniversiteleri elektronik kayıtlarını 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak.

Kayıt hakkı kazanan adaylar belirtilen süre içerisinde kayıtlarını yaptırmazsa haklarını yitirecekler. Kayıt yaptırmamış bile olsa bir yükseköğretim programına yerleşen adayın gelecek sene 2020 YKS’de Ortaöğretim Başarı Puanı’nın (OBP) çarpılacağı katsayı yarıya düşecek.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 YKS üniversite kayıtları 19 Ağustos’ta başlayacağı için yerleştirme sonuçlarının da Kurban Bayramı’nı da içine alan 12-17 Ağustos tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

MEZUN OLAMAYAN ADAYLAR

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacak. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları gerçekleştirilecek. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.

21-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş