Arama sonuçları

2022 YKS tercihleri: Başarı sırası barajlarında değişiklik yok

2022 YKS tercihleri: Başarı sırası barajlarında değişiklik yok

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri başladı. Tercihler 5 Temmuz tarihine kadar sürecek. ÖSYM’nin güncel kılavuzu yayımlamasının gecikmesi adaylarda “acaba yine değişiklik mi yapılıyor?” sorusuna neden olmuştu.

Çünkü 19 Temmuz’da adayları önbilgilendirme için yayımlanan YKS tercih kılavuzunda hukuk fakültesi başarı barajı değişmişti. Başvuru kılavuzunda 100 bin olarak açıklanan hukuk fakülteleri başarı sırası barajı 125 bin olmuştu.

Adaylar bu baraj değişikliğinin ardından tekrar değişiklik istediklerini ve baraj düşürmenin diğer bölümler için de uygulanmasını isteyen mesajlarını sosyal medyada dile getirmişti. Kılavuzun yayımlanmasının gecikmesi üzerine ise adaylar başarı sırası barajı olan diğer bölümlerde de değişiklik olacağını düşündü.

BAŞARI SIRASI BARAJLARINDA DEĞİŞİKLİK YOK

Tıp, diş hekimliği, eczacılık, hukuk, mimarlık, mühendislik ve öğretmenlik programlarını tercih edebilmek için gerekli olan en düşük başarı sırası koşulu uygulaması sürüyor ve değişiklik yok.

Buna göre, bu yılki hukuk programlarına yerleştirme işlemlerinde EA en düşük 125 bininci, mühendislik programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY en düşük 300 bininci, mimarlık programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY en düşük 250 bininci, tıp programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY en düşük 50 bininci, öğretmenlik programlarına yerleştirme işlemlerinde ilgili puan türünde en düşük 300 bininci, eczacılık programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY en düşük 100 bininci, diş hekimliği programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY en düşük 80 bininci olmak gerekecek.

15 ÜNİVERSİTEDE FAKÜLTELER AÇILDI, KAPANDI

Bu arada dün Cumhurbaşkanı kararıyla resmi gazetede 15 üniversitede bazı fakültelerin kapatılması, bazı üniversitelerde de yeni fakültelerin kurulması kararı yayımlanmıştı. Bu değişiklikler kılavuza yansıdı.

27-07-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş