Arama sonuçları

2023 TYT: Öğrenciler soruları nasıl değerlendirdi? Hangi testte zorlandılar?

2023 TYT: Öğrenciler soruları nasıl değerlendirdi? Hangi testte zorlandılar?

3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi’nin (TYT) ardından sınava giren öğrenciler pervinkaplancom instagram yayınına katılarak soruları değerlendirdi.

ÖĞRENCİLER YAYINA KONUK OLDU

FMV Nişantaşı Işık Lisesi öğrencisi Ada Çavuş, Ayazağa Işık Lisesi öğrencisi Nisan Helvacı, Erenköy Işık Lisesi öğrencisi Yağız Akay, Ispartakule Işık Lisesi öğrencisi Melis Özer ve Çanakkale İbrahim Bodur Anadolu Lisesi öğrencisi Eda Özer soruları yorumladı. Öğrenciler Türkçe sorularının uzunluğundan ve bu soruların zaman kaybettirdiğinden yakınırken, matematik sorularını ise kolay buldular. Öğrenciler, Türkçe gibi sosyal bilimler testinde tarih, fen bilimleri testinde ise fizik sorularının eleyiciliğinin yüksek olduğunu dikkat çektiler.

ÖĞRENCİLERİ DİNLEMEK İÇİN

Bu arada (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi’nin (TYT) sona ermesinin ardından da öğrenciler sosyal medyada soru değerlendirmelerini yaptı. Sosyal medyada da öğrencilerin Türkçe testinde özellikle paragraf sorularının uzunluğundan yakındı, matematik sorularını ise kolay bulduklarını ifade etti.

17-06-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş