Arama sonuçları

2023 YKS: Sorular ‘çalındı’ iddiaları: 'Asılsızdır' açıklaması geldi

2023 YKS: Sorular ‘çalındı’ iddiaları: 'Asılsızdır' açıklaması geldi

3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu 2023  Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sorularının çalındığı iddiaları ortalığı karıştırırken, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bu iddiaları yalanladı.

Sınavın ardından sosyal medya ile bazı internet sitelerinde soruların para karşılığı satıldığına ilişkin iddialar gündeme geldi. Bu iddialara göre sorular bir internet sitesinden para karşılığında satıldı.

AÇIKLAMADA ‘ASILSIZ’ DENİLDİ

Milyonlarca aday bu iddialar karşısında tedirgin olurken, açıklama ÖSYM’den değil, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapıldı ve bu iddialar yalanladı.

YKS soruları sınavdan önce satıldı iddiası” doğru değildir, denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Sınav dönemlerinde öğrencilerin moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkileme amaçlı dolaşıma sokulan bu ve benzeri manipülasyonlara itibar etmeyiniz.

17-18 Haziran tarihlerinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sorularına ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan ve bazı basın yayın organlarında haberlere konu olan iddialar asılsızdır.

2023 YKS sorularının hazırlanma ve matbaa sürecinde üst düzey güvenlik tedbirleri alınmış, kitapçıkların basıldığı kapalı matbaa merkezinde görev yapan 111 personelin 45 gün boyunca dış dünya ile iletişimi tamamen kesilmiştir.  Sınav dönemlerinde öğrencilerin moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkileme amaçlı dolaşıma sokulan bu ve benzeri manipülasyonlara itibar etmeyiniz. “

İŞTE O AÇIKLAMA

 

 

20-06-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş