Arama sonuçları

350 liseli genç kız girişimcilik ve teknolojiyle tanıştı

350 liseli genç kız girişimcilik ve teknolojiyle tanıştı

Hisar Okulları, genç kızların teknoloji, girişimcilik ve STEM alanlarında kendilerini geliştirmesini hedefleyen ve uluslararası bir program olan Technovation Türkiye Launch etkinliğini bu yıl beşinci kez düzenledi. Etkinlik, aynı zamanda Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen kız öğrencilere de ulaşmayı amaçlıyor. Technovation öğrencisi olmayanlar için de bir gelişim fırsatı sunan etkinlik, proje fikri üretmek ve ilerletmek isteyen herkesi 10 Şubat Cumartesi günü İstanbul'un Maslak semtinde bulunan Habitat Derneği'nde ağırladı. Proje bu yılki etkinlikle birlikte toplam 350 kız çocuğuna ulaştı. 

KIZ ÇOCUKLARI VE STEM

Düzenlenen organizasyonda akademisyen Aras Bilgen ve girişimci Günseli Öneş’in yanı sıra kariyerlerini iletişim alanında sürdüren Hisar Okulları 2013 mezunlarından Süveyda Çil ve Aida Kohen  de konuşmacılar arasında yer aldı. Uzman konuşmacıların eşliğinde Tasarım Odaklı Düşünme, Tasarım Prensipleri, Figma ile UI/UX Tasarımı ve Yapay Zeka’nın Mobil Uygulamaları atölyeleri gerçekleştirildi. Bu atölyelerdeki çalışmalar sonucunda takımlar kendi girişimcilik projelerini geliştirip Technovation projelerine ilk adımlarını attılar.

Etkinlikte katılımcılar proje geliştirmenin ve proje geliştirmeyi öğrenmenin yanı sıra konuşmacılardan STEM alanlarında kadın girişimci olma deneyimlerini de dinlediler. Proje bu yılki etkinlikle birlikte toplam 350 kız çocuğuna ulaştı. 

20-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş