Arama sonuçları

650 kişi arasından seçildi Liseli Ekin CERN’e gidiyor

650 kişi arasından seçildi Liseli Ekin CERN’e gidiyor

Kocaeli'de yaşayan lise öğrencisi Baran Ekin Canpolat, dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarını yöneten araştırma kuruluşu CERN'in düzenlediği kampa dünyada başvuran 650 kişi arasında seçilerek kabul gördü. 

Sabah’tan Ceyda Karaaslan’ın haberine göre, 26 Mayıs'ta İsviçre'ye gidecek olan Canpolat, bilim insanlarının yapacağı deneylerde yer alacak. Kartepe Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi olan Canpolat, CERN'in düzenlediği "CERN Solvay Student Camp"a tam burslu olarak kabul edildi. 60 öğrencinin kabul gördüğü kampa Türkiye'den sadece Canpolat seçildi.

TIP OKUMAK İSTİYOR

3 yıllık çalışmasının ardından CERN tarafından kabul edildiğimi söyleyen Canpolat, şöyle dedi: "Yaptığımız çalışmalarımızın hepsini belgelendirdik ve CERN'in iletişim mailine gönderdik. İngilizce sınavlarını da başarıyla bitirince bana sertifika verdiler. Bunun sonucunda da başvurumuzu yaptık. 3 yıldır yürüttüğümüz çalışmalar var. Konferanslar düzenliyoruz, bilim insanlarını davet ediyoruz, online seminerler veriyoruz. Bunun sonunda da emeğimizin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Oradaki bilim insanlarından stem, mühendislik ve fizik alanlarından, atom altı parçacıkları hakkında bilgi alacağım. Ülkem adına da, kendim adıma da gururluyum. Hedefim tıp fakültesi okumakb"

03-04-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş