Arama sonuçları

7 Bin 491 engelli öğrenci yetenek taramasından geçirildi

7 Bin 491 engelli öğrenci yetenek taramasından geçirildi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında engelli öğrencilerin de taramaya tabi tutulduğunu belirtti. Bak, altyapı programının başladığı 2017 yılından bu yana 7 bin 491 engelli öğrencinin yetenek taramasından geçirildiğini açıkladı. 

Bak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukların bilimsel yöntemlerle tespit edilerek, üst düzey sporcu olarak yetiştirilmeleri için başlatılan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Bak, tüm branşlarda yetenekli öğrencileri spora yönlendirmek ve Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek sporcu potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle 81 ilde başlatılan Sportif Yetenek Taraması Programı'na çok önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Tüm ilkokul 3. sınıfta okuyan çocukların katılımıyla ülke genelinde uyguladığımız projede engelli yavrularımızı da değerlendiriyoruz. Projenin başladığı 2017-18 döneminden bu yana 4 bin 747’si erkek, 2 bin 744’ü kız olmak üzere toplam 7 bin 491 öğrencimizi Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programına dahil ettik."

Bak, Türkiye’yi gelecekte uluslararası alanda temsil edecek çocukların tespit edilip, iyi eğitilmesinin en önemli vazifelerinden biri olduğunu vurguladı.

PARALİMPİK OYUNLARDA KAZANILAN MADALYALAR SİSTEMLİ ÇALIŞMANIN BİR SONUCUDUR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve direktifleriyle ülke genelinde engelli bireylere yönelik devrim niteliğinde çalışmalar yapıldığını aktaran Bak, şöyle dedi: "Yapılan son teknoloji ürünü tesislerimiz ve yetiştirilen nitelikli antrenörlerimizle Paralimpik sporlarda son yıllarda önemli bir başarı elde ettik. Tokyo'da düzenlenen 2020 Paralimpik Oyunları'nda millilerimiz 2 altın, 4 gümüş, 9 bronz olmak üzere toplamda 15 madalyayla tarihi bir başarı kazandı. Son olarak Hollanda'da düzenlenen Avrupa Paralimpik Şampiyonası'nda milli sporcularımız 16’sı altın, 14’ü gümüş ve 22’si bronz olmak üzere 52 madalya elde etti. Bu başarılar tesadüf değil sistemli çalışmanın bir sonucudur. Ülkemiz insanına fırsat verildiğinde onların neler başarabileceğini biliyoruz. Bizleri mahcup etmeyen engelli sporcularımıza teşekkür ediyorum. Onlara karşı olan pozitif desteğimiz artarak sürecektir."

22-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş