Arama sonuçları

AB pProjesi ile mesleki eğitimde 8 ilde 55 okulun altyapısı yenileniyor

AB pProjesi ile mesleki eğitimde 8 ilde 55 okulun altyapısı yenileniyor

Bursa'da, Avrupa Birliği'nce (AB) finanse edilen, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün yürütücüsü olduğu, yurt genelinde 55 mesleki ve teknik eğitim okulunu kapsayan Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi'nde (SEUP) bugüne kadar yapılan çalışmaların ele alındığı toplantı düzenlendi.

MEB Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Yalçın, SEUP'un, yaparak öğrenmeyi temel alan yenilenme ve geliştirme çabalarına destek sağladığını söyledi.

55 OKULDA YENİLEME YAPILDI

Projenin 8 ildeki 55 pilot okulda yürütüldüğünü aktaran Yalçın, "Bu 55 okulda, 21 mesleki alanda toplamda 1187 atölyeye donatım iyileştirme ve altyapı hizmeti verilmektedir" dedi.

GENÇLER MESLEKİ EĞİTİME TEŞVİK EDİLİYOR

Yalçın, SEUP ile geçici koruma altındaki Suriyeliler ile Türk ev sahibi toplulukların sosyal ve ekonomik uyumunun, istihdam edilebilirliklerinin ve yeterliliklerinin iyileştirilerek gençlerin mesleki eğitime teşvik edildiğini vurguladı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ise sektörle bütünleşmiş mesleki eğitimin hem kentin hem de Türkiye'nin mesleki ve teknik eğitimdeki politikalarından biri olduğunu belirtti.

Bakanlığın, SEUP çalışmalarını çok önemsediğini dile getiren Gür, şöyle konuştu:

"Türkiye'de SEUP 1'de 55 okul vardı. Bunlardan 7'si Bursa'daydı. SEUP 2'de de 57 okul olacak, bunların 4'ü yine Bursa'da olacak. Bursa özelinden hareket edecek olursak, 20 alanda 144 atölye ve donanımımızı yeniledik. Bu yenilenen atölye ve donanımlar içinde hem Suriyeli hem de Türk öğrenciler eğitimlerin ardından istihdama kazandırılıyor. Türkiye'deki en kıymetli projelerden biri olduğunu düşünüyorum. Halihazırda devam eden SEUP'un birinci bileşeni olan ekipman ve altyapı desteği kapsamında 695 atölye yenilendi ve 101 atölyenin de tadilatı devam ediyor. Bu atölyelerin 168'i Bursa'daki okullarımıza aittir. Bunlarla birlikte plana dahil olan 391 atölye de yapılacak ihale sonrası tamamlanacak."

20-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş