Arama sonuçları

ABD okullarında Müslüman karşıtı nefretin hedefi oluyorlar

ABD okullarında Müslüman karşıtı nefretin hedefi oluyorlar

ABD'de en büyük Müslüman sivil haklar örgütü olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR), "Ön yargının gölgesinde ilerleme" başlıklı 2022 insan hakları raporunu yayımladı. Buna göre, ülkede Müslüman karşıtı şikayetlerde düşüş olmasına karşın okullardan bildirilen şikayetlerde yüzde 63 artış tespit edildi.

CAIR Araştırma ve Savunma Direktörü Corey Saylor, AA muhabirine, ABD'de yaklaşık 30 yıldır artarak devam eden Müslüman karşıtlığına ilişkin şikayetlerde ilk defa düşüş kaydedilmesini ve okullardaki Müslüman çocuklardan gelen şikayetlerdeki artışı değerlendirdi.

İLK KEZ DÜŞÜŞ YAŞANDI

Saylor, ABD'de 1995'ten bu yana ilk kez Müslüman Amerikalılardan gelen şikayet sayısında düşüş saptadıklarını belirtti.

Amerikalıların hala Müslümanları toplumun parçası olarak kucaklamadığı görüşünü paylaşan Saylor, geçen yıl 1973 tarihli kürtaj hakkını tanıyan kararın Yüksek Mahkeme tarafından bozulmasının ardından ülke çapında kullanılan Müslüman karşıtı söylemin ve ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinden sonra medyada yer alan Müslüman temsillerinin bunun göstergeleri olduğunu söyledi.

"ÇOCUKLAR İSLAMOFOBİK NEFRETİN ANA HEDEFİ HALİNE GELDİ"

Saylor, 2022'de eğitim kurumlarında meydana gelen Müslüman karşıtı vakalarda yüzde 63 artış tespit ettiklerini kaydederek, şöyle dedi: "Okullarda zorbalık ve sınıflarda İslamofobik materyallerin kullanılması aşırı derecede endişe verici. Hükümet kaynaklı vakalardaki düşüş bizi mutlu etse de çocuklar İslamofobik nefretin ana hedefi haline gelmiş durumda."

25-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş