Arama sonuçları

AÇEV ve James Dyson Vakfı'ndan depremzede çocukların eğitimine destek

AÇEV ve James Dyson Vakfı'ndan depremzede çocukların eğitimine destek

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile James Dyson Vakfı iş birliğiyle hazırlanan mobil eğitim ünitesi, deprem bölgesindeki 800 çocuğun eğitimini desteklemek ve onlara psikososyal destek sağlamak üzere yola çıktı.

MOBİL EĞİTİM ÜNİTESİ KURULACAK

Dyson'dan yapılan açıklamaya göre, James Dyson Vakfı'nın şubat ayında yaşanan depremlerin ardından yaptığı bağışla AÇEV tarafından kurulan mobil eğitim ünitesi, deprem bölgesinde yaşayan çocukları eğitim programı uygulamaları ile buluşturacak ve psikososyal destek sağlayacak.

James Dyson Vakfı'nın çocukların yaratıcılık becerilerini geliştirmesi için tasarlanan görev kartları da dahil olmak üzere çocuk dostu alanlar ve eğitim materyalleriyle donatılan mobil eğitim ünitesi; çocukların öğrenmesine, akranlarıyla oynamasına ve psikososyal destek almasına olanak tanıyacak.

ÇOCUKLARA VE EBEVEYNLERE

Mobil eğitim ünitesi, 3 ila 7 yaş arası çocuklara, uygulamalı ve sanatla ilgili etkinlikler; ebeveynlerine ise çocuklarının iyi olma halini ve gelişimlerini destekleyecek destek programları ile ulaşacak. Ünite aynı zamanda merkezden uzak köylerde, ebeveynlere ve kadınlara yönelik toplum bilgilendirme oturumları gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Tasarlanan mobil eğitim ünitesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ndan itibaren deprem bölgesindeki, özellikle de eğitim alanında afetten en çok etkilenen yerleri gezmeye başladı.

Gaziantep Nurdağı'ndan başlayan proje kapsamında, şehir merkezine uzak köyler ziyaret edilecek. 2 yıl süreyle 800'den fazla çocuğa ulaşılması hedeflenen projeyle bölgede yaşayan çocuk ve ebeveynlere eğitim konusunda yardımcı olmak ve çocuklar için bir normalleşme sağlamak isteniyor.

"TÜRKİYE'Yİ DESTEKLEMEKTEN GURUR DUYUYORUZ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen James Dyson Vakfı Küresel Başkanı Juliet Charman, depremden etkilenen çocuklara eğitim sağlama ve yardımcı olma çabalarında Türkiye'yi ve AÇEV'i desteklemekten gurur duyduklarını bildirdi.

Charman, şöyle dedi: "Vakıf olarak uygulamalı, pratik öğrenmenin geleceğin problem çözücülerini yaratmak, özellikle de geleceğimizi şekillendirecek yeni nesil mühendisleri desteklemek için gerekli olduğuna inanıyoruz. AÇEV'in mobil eğitim ünitesinin ziyaret ettiği çocukların yaşamları üzerinde yaratacağı olumlu etkiyi görmek için sabırsızlanıyoruz."

AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt da depremden etkilenen çocukların iyi olma hallerini ve gelişimlerini desteklemek için hem çocuklar hem de ebeveynleri ile buluşmalarına olanak sağlayan James Dyson Vakfı ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını aktardı.

Başyurt, "James Dyson Vakfı'nın bağışıyla kurulan mobil eğitim ünitesiyle depremden etkilenen 800'den fazla çocuğa ulaşarak öğrenmeye devam etmelerine destek olacağız" dedi.

24-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş