Arama sonuçları

Akşener: Öğretmenlere maaş ve 100 bin atama AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Akşener: Öğretmenlere maaş ve 100 bin atama AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasına 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başladı.

Öğretmenlerin sadece 24 Kasımlarda hatırlandığını dile getiren Akşener, tüm öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmesi, eğitime hazırlık ödeneğiyle ek ders ücretlerinin arttırılması ve 100 bin öğretmen atamasının gerçekleşmesi için önergeler verdiklerini ancak önergelerinin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini kaydetti.

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER

Türkiye'de 1 milyona yakın atama bekleyen öğretmen adayı olduğuna işaret eden Akşener, şöyle konuştu: "Seçimlerden önce mülakatın kaldırılacağını ve adayların KPSS puanıyla atanacağı sözünü veren AK Parti seçimlerden sonra yine sessizliğe bürünmüş durumda. On binlerce genç öğretmen kardeşime söz verdiler ama istediklerini aldıktan sonra utanmadan, sıkılmadan, yüzleri kızarmadan sözlerinden döndüler. Öğretmenlerimiz, atanamadıkları için başka işlerde çalışmaya devam ediyor. Öğretmenlerimiz yaşadıkları umutsuzluk ve çaresizlik karşısında hayatlarına son vermeye devam ediyor." 

23-11-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş