Arama sonuçları

Atıl konteyner öğrenciler için kütüphane ve etkinlik alanı oldu

Atıl konteyner öğrenciler için kütüphane ve etkinlik alanı oldu

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Bayramlı Mahallesi'nde öğretmenler, atıl durumdaki konteyneri öğrencileri için tam donanımlı kütüphane ve etkinlik alanına çevirdi.

İlçeye 22 kilometre uzaklıktaki mahallenin ilkokulunda görevli 11 öğretmen, Van depreminden sonra gönderilen ancak zamanla atıl durumda kalan 40 metrekarelik konteyneri kütüphaneye dönüştürmek için çalışma yaptı.

Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiği öğretmenler, mahalle sakinlerinin yardımıyla konteyneri iş makineleriyle okulun bahçesine taşıdı.

3 AY SÜREN TADİLAT

Yaklaşık 3 ay süren tadilat, boya ve dekorasyon çalışmalarıyla, 156 öğrencisi bulunan okula 40 metrekarelik kütüphane ve oyun alanı kazandıran öğretmenler ve mahalleliler, konteynerin duvarlarını çizgi film karakterleriyle süsledi, her yaş grubuna uygun kitaplar yerleştirip, oyun köşesi ve sinema alanı oluşturdu.

Van Valiliğinin "Kitap Van" projesi kapsamında gönderdiği kitaplarla zenginleşen kütüphane sayesinde öğrenciler hem daha ferah ortamda kitap okuma hem de oyunlar oynayıp film izleme imkanı buldu.

Okulun dış duvarlarını da farklı renklerde boyayarak renklendiren öğretmenler, bu çalışmalarla öğrencilerin okulda keyifli zaman geçirmelerini sağladı.

"KÜTÜPHANELERİMİZİN YAPILIŞINDA HERKESİN EMEĞİ VAR"

Okulun müdürü Ülkay Eroğlu Garip, AA muhabirine, 3 yıldır görev yaptığı okulda kütüphaneye ihtiyaç olduğu için bu çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Sınıf öğretmeni Ceyda Karabacak da ilk görev yeri olan okula 3 yıl önce geldiğini aktararak, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için el birliğiyle çalıştıklarını vurguladı.

2. sınıf öğrencisi Aylin Çelik, kitap okumayı çok sevdiğini belirterek, kendilerine kütüphane yapan öğretmenlerine teşekkür etti.

Daha önce hiç sinemaya gitmediğini ifade eden 2. sınıf öğrencisi Miray Arı da film izlemeyi çok sevdiğini ve kütüphane sayesinde bol bol kitap okuduğunu söyledi.

18-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş