Arama sonuçları

Bakan Kasapoğlu: Bakanlığın tüm imkanları gençlere açık

Bakan Kasapoğlu: Bakanlığın tüm imkanları gençlere açık

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cebeci Site Yurdu'nda düzenlenen 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü Programı'nda gençlerle buluştu. Kasapoğlu, gönüllülük olgusunun insanlıkla yaşıt bir değer olduğunu söyledi.

BEKLENTİ OLMADAN YAPMAK

"Gönüllülük hiçbir beklenti içine girmeden, bir karşılık gözetmeden yapmaktır" diyen Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"Gönüllülük 'almadan verme' ahlakıdır. En sarih anlamıyla dayanışmanın en net halidir. Millet olarak bizim hamurumuzda, kodlarımızda ve hayat tarzımızda gönüllülük bugün olduğu gibi geçmişte de hiçbir zaman önemini, heyecanını yitirmemiştir."

Gönüllülüğün anlamı ve öneminin, son yıllarda tüm dünyada yeniden ana gündem başlıklarından birine dönüştüğünü belirten Kasapoğlu, şöyle devam etti: "Özellikle gençlerin geniş bir kesimini oluşturduğu daha büyük kitlelerce bunun benimsenmesi yarınlar için daha ümit var olma adına önemli bir gelişme. Emanetini üstlendiğimiz, bugün taşıyıcısı olduğumuz ve yarınlara olabildiğince çok boyutlu bırakmakla sorumlu olduğumuzu düşündüğümüz infak kültürü ve gönüllülük ruhu, son yıllarda toplumumuzun tüm katmanlarında yeniden daha büyük bir arzu ve coşkuyla benimseniyor. Öyle ki güçlü bir hayırseverlik ve vakıf kültürüne sahip olan ülkemiz, geçmişte olduğu gibi bugün de dünyanın bütün mazlumlarına kucak açmış, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarıyla nerede gönlü mahzun bir mazlum varsa ona vefa göstermiştir."

"GÖNÜLLÜLÜK GENÇLERİMİZ TARAFINDAN DÖRT ELLE SAHİPLENİLMİŞTİR"

Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin mazlumların umudu olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kardeşlik, dayanışma ve gönüllülük ruhunu evrensel bir şekilde sergilemiş, bunu tüm dünyaya güçlü bir mesaj olarak sadece sözde değil, eylemleriyle çalışmalarıyla ortaya koymuş mazlumların umudu bir Türkiye var.

Kasapoğlu, YÖK ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle üniversitelerde "Gönüllülük Çalışmaları" dersinin seçmeli olarak okutulduğunu dile getirdi.

2020 yılında Ankara'da pandemi döneminde başlatılan ve halen devam eden "Yemeğini Paylaş Projesi"yle gençlerin 4 milyon porsiyon sıcak yemeği ihtiyaç sahiplerine ilettiğini aktaran Kasapoğlu, Damla Gönüllülük Hareketi kapsamında gençlerin, milyonlarca insanın gönlüne dokunduğunu ifade etti.

"BAKANLIĞIN TÜM İMKANLARI GENÇLERE AÇIK"

Kasapoğlu, Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları ve 4. Dünya Göçebe Oyunları'nda görev alan gönüllü gençlere de teşekkür etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tüm imkanları gönüllü gençlere ardına kadar açıktır" dedi.

05-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş