Arama sonuçları

Bakan Tekin: Bakanlık olarak yaptığımız en büyük değişiklik herkesin düşüncesini önemsemek

Bakan Tekin: Bakanlık olarak yaptığımız en büyük değişiklik herkesin düşüncesini önemsemek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bingöl'ün Yedisu ilçesinde Kaymakamlık ve Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) tarafından ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik düzenlenen "Eğitimde Hangi Paradigma? 21. Yüzyıl Becerileri" konulu seminere video konferans aracılığıyla katıldı. 

Tekin, Türkiye genelinde eğitim, öğretim süreci konusunda oldukça sorunsuz, güzel, özverili bir çalışma ortamının yürüdüğünü kaydetti. Tekin, göreve başladıkları tarihten itibaren sürekli sahada öğretmenlerle birlikte olduğunu, aksayan, aksadığı düşünülen veya düzeltilmesi arzu edilen şeylerle ilgili bir dizi adımlar attıklarını belirtti.

MERKEZİYETÇİ YAPIDAN DÖNÜŞÜM

Bakanlık olarak merkeziyetçi bir yapıyı, sade merkezden alınan kararların uygulandığı bir yapıyı dönüştürmek istediklerini ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"Öğretmen ve il milli eğitim müdürü arkadaşlarımızla ve birim amirlerimizle sürekli istişareler halinde kararlar alıyoruz ve aldığımız kararları uygulamaya geçiriyoruz. Bütün paydaşlarımızla ortak, konuşarak, istişare ederek kararlaştırmak. Çağdaş kamu yönetiminde yönetişimi görüyoruz ama bizim geleneğimizde bu çok eski bir gelenek ve istişare kültürü dediğimiz bir kültür. Bakanlık olarak yaptığımız belki en büyük paradigma değişikliği herkesin görüşünü alarak, herkesin düşüncelerini önemseyerek kararlar almak. Aldığımız kararları da uygularken arkadaşlarımızın ortak karar olduğu için daha şevkle, motivasyonla uyguladıklarını görüyoruz. Bundan sonra da böyle devam edeceğiz."

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, öğretmenlere farklı eğitim süreçlerinden, yapay zeka ve eğitimden, eğitimde teknoloji kullanımından bahsettiklerini anlattı.

31-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş