Arama sonuçları

KYK yurtları sorunları bitmezken 5 yıldızlı otelde 'maneviyat eğitimi'

KYK yurtları sorunları bitmezken 5 yıldızlı otelde 'maneviyat eğitimi'

Öğrenciler KYK yurtlarındaki sorunlara çözüm beklerken Gençlik ve Spor Bakanlığı, Antalya’da “manevi danışmanlar” toplantısı yaptı. Beş yıldızlı otelde düzenlenen harem selamlık toplantıya Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da mesaj gönderdi.  Devlet yurtlarına ilişkin kapasite sorunundan odalara konulan ek yataklara, yemeklerin kalitesi ve içeriğinden, son olarak da bir öğrencinin canına mal olan asansör faciası gibi can güvenliğini ilgilendiren konulara kadar çok sayıda sorun bulunurken Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın derdi “manevi danışman”lar oldu.

SAYILARI 800’Ü BULDU

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre bakanlık, sayısı 800’ü bulan manevi danışmanları ve görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte harem selamlık şekilde, Antalya Kumluca’daki lüks bir otelde eğitime aldı. İlk olarak kadın manevi danışmanların eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimde, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Diyanet’in üst düzey yöneticileri de yer aldı. Eğitimleri ise hem bakanlık hem Diyanet yöneticileri verdi. Diyanet İşleri Başkanı AliErbaş da programa video mesaj gönderdi. Eğitimin ikinci grubunu ise erkek manevi danışmanlar oluşturdu. Masrafların da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bakanlık tarafından karşılandığı belirtildi. 

Devlet yurtlarında 758 manevi danışman var. Danışmanlar, gençlere dini baskı yaptığı iddiasıyla Akdeniz Üniversitesi’nde üç öğrenci intiharının ardından gündeme oturmuştu.

30-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş