Arama sonuçları

Yine KYK yurdu, yine asansör: Öğrenciler mahsur kaldı

Yine KYK yurdu, yine asansör: Öğrenciler mahsur kaldı

Aydın'da KYK yurdunda üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın yaşamını yitirmesine neden olan asansör faciasının ardından Çorum’daki Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait İskilipli Atıf Hoca Kız Öğrenci Yurdu’nda arızalanan asansörde de 6 öğrenci mahsur kaldı.

Barınamıyoruz hareketinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma yurdun asansörü dün akşam arızalandı ve asansörde 6 öğrenci mahsur kaldı. Mahsur kalan öğrenciler yurt görevlileri tarafından kurtarıldı. Asansörde kalan öğrencilerin fenalık geçirmesi üzerine olay yerine 112 ekipleri sevk edildi ve ilk müdahaleleri yapıldı.

ÖĞRENCİLER PROTESTO ETTİ

Öğrenciler ise bu durumu yurt bahçesinde toplanarak protesto etti. Öğrenciler “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Okumaya geldik, ölmeye değil”, “Yönetim istifa” sloganları attı. Olay sonrasında Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar yurda giderek incelemelerde bulundu ve sorunu çözeceklerini söyledi.

Barınamıyoruz hareketi ise yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi: “Yurtların denetimlerini yapın, sorunları çözün. Bir arkadaşımızı daha kaybetmek istemiyoruz, ses çıkarıyoruz. “

Üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın ölümüyle gündeme gelen yurtlardaki asansör arazıları öğrencilerin tepkisini çekiyor.  Öğrenciler birçok yurtta bu sorunların yaşandığını dile getiriyor.

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan asarsör arızasında Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti.

-

30-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş