Arama sonuçları

‘Sınıf anneleri’: Öğretmenlerin önüne mi geçiyorlar?

‘Sınıf anneleri’: Öğretmenlerin önüne mi geçiyorlar?

Sınıf annelerinin kimi zaman ”öğretmenin önüne geçtiği” eleştirilerine karşı bazı veliler ve öğretmenler okuldaki işleri kolaylaştırdığı için sınıf anneliği uygulamasını destekliyor. Bir ilkokul öğrencisinin sınıf annesiyle tartışması sosyal medyada gündem oldu. “Ben bu sınıfın sınıf annesiysem her şeyi bilmek zorundayım” diyen veliye, öğrencinin “Sınıf annesi sanki dünyanın ağası” diye cevap verdiği videoya tepki yağdı.

ELEŞTİRİ DE VAR DESTEKLEYEN DE

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre öğretmen ile veliler arasındaki iletişimi kurmak için gönüllü olarak görev yapan sınıf annelerinin kimi zaman ‘öğretmenin önüne geçtiği’ eleştirilerine karşı bazı veliler ve öğretmenler okuldaki işleri kolaylaştırdığı için sınıf anneliği uygulamasını destekliyor. 

Uygulamanın velilere müdahale etme hakkını doğurduğunu aktaran Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Yusuf Kızıltaş “Bu bir anlamda okul-aile birliği başkanlığına ve yönetimine muadil olan mikro bir uygulama. Zamanla öğretmenler üzerinde tahakküm kurma sürecine dönüşebiliyor” dedi.

Öğretmen Tuğba Emler ise “Sınıfta işleri kolaylaştırıyor, velileri koordine ediyor ancak anneler görevi suistimal etmemeli ve öğretmenin önüne geçmemeli” diye konuştu. 

26-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş