Arama sonuçları

Bakan Tekin: Proje okulların da sınava giren öğrencilerin de sayısı azaltılmalı

Bakan Tekin: Proje okulların da sınava giren öğrencilerin de sayısı azaltılmalı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hem proje okulların hem sınava giren öğrenci sayısının azaltılması gerektiğini söyledi. 2 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tarihinde bir değişiklik olmadığına değinen Tekin, öğrencilerin pandemiden önce olduğu gibi kendi okullarında değil, farklı okullarda sınava gireceğini belirtti. 

Katıldığı programda  merkezi sınavla kademeler arası geçiş konusu üzerine ise çalışılması gerektiğini kaydetti. Çok sayıda öğrencinin LGS'ye girdiğini söyleyen Tekin, şöyle dedi: 

PROJE OKULLARIN SAYISI AZALMALI

"Proje okullarının sayısının azaltılması gerekiyor, sadece proje okulu değil, genel anlamda toplam öğrenci kitlesinden yani sınavlı öğrenci alan okul sayılarını biraz azaltmamız gerekiyor.Bugünün konusu değil yanlış bir anlaşılma olmasın. Ama nihayetinde biz çocuklarımızın üzerindeki sınav baskısını azaltmak istiyorsak eğer, bir milyon öğrencinin sınava girmesi çok doğru bir yaklaşım değil. Biz hem okulların kontenjanlarını hem de sınava giren öğrenci sayısını azaltacak tedbirleri kademeli bir biçimde hayata geçireceğiz."

29-04-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş