Arama sonuçları

Proje okullarının yönetici atamaları valiliklere bağlandı: 'Ya İmam Hatip'e ya özele'

Proje okullarının yönetici atamaları valiliklere bağlandı: 'Ya İmam Hatip'e ya özele'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları”ndaki 2 bin 197 yönetici kadrosuna yönelik görevlendirmelerin, valilikler tarafından yapılacağını duyurdu.

Cumhuriyet’ten Taylan Gülkanat’ın haberine göre, MEB, geçen Mart’ta “2024 Yılı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları”na yönetici görevlendirilmesine ilişkin bir kılavuz yayınlamıştı. Görevlendirme sonuçları ise 1 Nisan’da açıklandı. MEB, açıklamasında “özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları”ndaki 2 bin 222 yöneticilik kadrosuna görevlendirme yapıldığını ve 2 bin 197 yönetici kadrosu için görevlendirmelerin de “MEB’e Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği” çerçevesinde valiliklerce yapılacağını duyurdu.

VALİLİKLERE BIRAKILINCA

Eğitimci Özgür Bozdoğan “4 bin 400’e yakın proje okulu vardı. Öğrencilerin yaklaşık yüzde 20’si sınav puanıyla bu okullara yerleşiyordu. 2 bin 197 okul proje kapsamından çıkarılıp, atamaları valiliklere bırakıldı. Siz bir okulun atama yetkisini bakanlıktan, valiliğe devrettiğinizde bu durum; mevzuat olarak bu okulların ‘proje okulu’ olma kapsamından çıkarılması olarak yorumlanıyor” dedi.

11-04-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş